PV Foundation

Hallo,

Wij zijn PV Alliander.

VRIJWILLIGERS GEVEN ENERGIE!

Alliander vindt betrokkenheid bij de maatschappij erg belangrijk. Om de betrokkenheid van medewerkers bij de maatschappij te versterken, is er daarom de Alliander Foundation.

Veel medewerkers vroegen steun voor hun vrijwilligerswerk en heel wat teams zetten zich een dag in voor de maatschappij. Het zou leuk zijn als we volgend jaar nóg meer mensen enthousiast kunnen maken om iets voor een ander te betekenen, hoe klein ook! In deze nieuwsbrief vind je weer een aantal activiteiten waar je aan mee kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een schoenendoos vullen voor een kindje in een ontwikkelingsland. Of je kunt meehelpen een verzorgingshuis te versieren voor kerst. Ook kun je al plannen maken voor je zomervakantie.

Heel veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Marjolein van Leeuwen

Op 10 oktober hebben een aantal trainees van Be More 1 een middag bingo gespeeld met de bejaarden van het verpleeghuis Careyn Rosendeal in Utrecht. Deze activiteit werd in samenwerking met Utrecht Cares georganiseerd en is als zeer geslaagd ervaren! Lizette van Genugten vertelt:

“De middag begon met uitleg van een medewerkster, die ons trots vertelde over de bewoners met verschillende zorgbehoeftes en culturen binnen het verpleegtehuis. Het verpleegtehuis staat open voor alle geloofs- en levensovertuigingen en werkt er actief aan dat iedereen zich thuis en erkend voelt. Van dementerende mensen tot aan een speciale zorgunit voor Marokkaanse ouderen, aan alles is gedacht.
Na de uitleg werden wij in groepen verdeeld en gingen wij samen met een aantal vaste vrijwilligers de bewoners ophalen bij verschillende afdelingen. Dit zorgde ervoor dat we met een leuke gevarieerde groep waren, van ongeveer 80 bewoners.

Ondertussen werd de bingo klaargezet en werden de prijzen, zoals sokken, luchtjes en een koektrommel, mooi uitgestald op de prijzentafel. Nadat iedereen een plekje had gekregen en voorzien was van thee, koffie en een koekje opende spelmaster Boudewijn de bingo. Het ging er fanatiek aan toe. Sommige ouderen konden geheel zelfstandig het spel spelen, anderen hadden daarentegen wat meer hulp nodig van ons. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de bewoners bingo speelden en hoeveel blije gezichten er in de zaal zaten! In de pauze hadden de bewoners tijd om met elkaar bij te praten onder het genot van een advocaatje en bitterballen en konden zij meezingen met oude liederen die door een accordeonist werden gespeeld. Er zijn veel prijzen gevallen, wij hebben veel mooie verhalen van de bewoners te horen gekregen en daarnaast is er veel gelachen.

Al met al kijken wij daarom terug op een erg leuke middag en komen we graag een keertje terug bij verpleeghuis Rosendeal in Utrecht!”

Misschien is december nou niet direct de tijd om aan je zomervakantie te gaan denken. Toch plaats ik dit artikel, want iedereen denkt tegenwoordig ver vooruit. Wellicht is kerst juist wel de tijd dat je erover gaat denken om eens iets heel anders te doen.

Humanitas, een organisatie die overal in Nederland zit, en waar een aantal collega’s van Alliander al vrijwilligerswerk doen, organiseert elk jaar vakanties voor kinderen die vanwege financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen gaan. Humanitas district Oost bijvoorbeeld (provincie Gelderland en Overijssel) organiseert in 2015 vier zomervakantieweken voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Samen met een groep leeftijdsgenoten en onder begeleiding van een team van getrainde en enthousiaste vrijwilligers brengen ze een week door op een mooie locatie in Nederland. De exacte weken staan al gepland: nl van 11- 18 juli, van 18 juli-25 juli, van 25 juli-1 augustus en van 1-8 augustus 2015 .

Humanitas zoekt vrijwilligers die (samen met vaste krachten van Humanitas) deze kinderen een week willen begeleiden. Functies waar we vrijwilligers voor zoeken: hoofdleiding, weekcoördinator, groepsleiders, vliegende keep en keukencrew.

Voor alle vrijwilligers wordt een verplicht trainingsweekend gegeven in mei 2015 nl op 29-30 en 31 mei 2015. De kosten van de Verklaring Omtrent Gedrag die we van vrijwilligers vragen, komt voor rekening van de organisatie.

Ben je geïnteresseerd, uitgedaagd en/of gemotiveerd? Neem dan contact op met Loes Hulsebosch, projectcoördinator Humanitas Kindervankantieweken district Oost. Telefoon: 06-35130961, mail:
l.hulsebosch@humanitas.nl. Of kijk op de website van Humanitas.

Mensen super gelukkig met de beschikbaar gesteld vrijkaarten voor Nemo!

De vrijkaarten voor Nemo die de afdeling Sponsoring in het vorige nummer aanbood voor een goed doel zijn naar de Voedselbank gegaan en naar Pantar in Amsterdam. Pantar is de sociale werkplaats waar onze oude meters worden gedemonteerd. Willem Molenaar (Uitvoering) vroeg voor hen kaarten aan. Soraya Boualem (Klant en Service) bracht een stapeltje naar de Voedselbank, waar haar vader vrijwilliger is.

Soraya schrijft: “Eindelijk is het me gelukt om langs De Voedselbank te gaan met de vrijkaarten voor NEMO! Het was even plannen, omdat ik ze graag zelf aan mijn vader wilde geven (hij wist van niets) en hij daar niet iedere dag werkt. Ze waren ontzettend blij met de kaarten en ze vonden het erg leuk dat er zoveel kaarten beschikbaar waren. Ze krijgen niet vaak giften voor de vrijwilligers zelf.
Ze gaan de kaarten verloten, aangezien er ongeveer 400 vrijwilligers zijn in Arnhem.”

Namens De Voedselbank: Bedankt!

Het volgende stukje werd ingezonden door Karin Hofman:

“Met een aantal bewoners van Het Dorp Eind zijn we vanuit IT met het MT van de teams Instandhouding, Storing, Netplanning en het BI&A frontroom een middag naar Burgers Zoo geweest in Arnhem.

We konden de mensen van Het Dorp een heerlijke middag geven door te zorgen voor voldoende begeleiding. Bij aankomst op Het Dorp stonden de bussen al klaar om naar de dierentuin te gaan. Eenmaal daar aangekomen hebben we rondgewandeld, veel gezien en halverwege taart gegeten. Het was een geweldige ervaring! We hebben genoten van de groep, het heerlijke weer en de dierentuin.”

Comments (0)

Laat een reactie achter

X