Reis 02 de Noordkaap, Lofoten en Fins Lapland

juli, 2019

17jul(jul 17)08:0024(jul 24)20:00UITVERKOCHTReis 02 de Noordkaap, Lofoten en Fins Lapland

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Ga met ons mee over de poolcirkel naar het land van de middernachtzon!

De Commissie Reizen van de PVAlliander Postactief organiseert in juli 2019 een 8 daagse vlieg-busreis naar het noordelijkste puntje van Europa
Een unieke reis door de grootste ongerepte en ruige natuur van Noord-Europa.

We vliegen met Transavia naar Noord Zweden…vanwaar onze rondreis naar het uiterste noorden van het vaste land van Europa kan beginnen. Tijdens deze mooie reis ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals enorme Zweedse bossen, uitgestrekte toendra’s, ruige bergen, fjorden en de grillige en ruige Noorse kustlijn.

Maar u zult ook vast rendieren spotten in Lapland en langs de Noorse kust de fraaie pagagaaiduikers, Jan van Genten en zeearenden. Of misschien spot u tijdens de 3 ferryovertochten die we maken over Noorse fjorden wel een walvis.

We passeren natuurlijk de Noordpoolcirkel. Maar het hoogtepunt van deze reis is zonder twijfel het middernachtelijk bezoek aan de Noordkaap, waar de Noordelijke IJszee en de Barentszee bij elkaar komen en waar in de maand juli de zon niet ondergaat. Deze middernachtzon lijkt wel een lange zonsopgang en zonsondergang tegelijk, die het hemel en aarde een prachtige roodgele gloed geven. “Een overgetijk schouwspel”

Na overnachting op het Noordkaapeiland, rijden we zuidwaarts via een spectaculaire kustroute naar de omgeving van Tromso
We rijden via het fraaie eiland Vesteralen, waar de bergtoppen oprijzen uit de zee en vervolgens door naar de prachtige eilandengroep Lofoten met zijn steile bergen, fjorden en typische vissersdorpjes waar de stokvissen aan rekken hangen te drogen.
Keer op keer worden de Lofoten verkozen als een van de mooiste bestemmingen ter wereld. En als je hier bent begrijp je waarom….

Reisprogramma:

Dag 1: Rotterdam Airport- airport Skellefteå – Rovaniemi

Vanaf de luchthaven Rotterdam Airport vliegen we met Transavia naar Noord-Zweden, waar we in de loop van de middag arriveren. Na aankomst op de luchthaven van Skellefteå worden we welkom geheten door onze chauffeur/reisleider. Met een luxe Comfort Class touringcar vervolgen we onze reis door Zweden en Finland naar ons eerste overnachtingshotel in Rovaniemi. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2: Rovaniemi – Santa Claus Village – Saariselkä

Geloof het of niet maar na een goed ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan Santa Claus Village, het dorp van de Kerstman. U heeft de gelegenheid om de winkeltjes te bekijken, een bezoek te brengen aan de werkplaats van de Kerstman en kunt u eventueel per post een kaartje versturen vanaf de poolcirkel. Na dit bezoek vervolgen we onze weg door Lapland via uitgestrekte bossen en toendra’s naar Saariselkä voor diner en overnachting.

Dag 3: Saariselkä – Inari-meer – Honningsvåg – Noordkaapplateau

Vandaag wordt een bijzondere dag. We rijden eerst naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Na een korte pauze rijden we verder naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen.
Hierna rijden we naar de Porsanger Fjord. Deze volgen we tot Olderfjord. Daar nemen we de afslag naar de E 69 naar Kåfjord en de Noordkaap-tunnel naar het Noordkaap-eiland Magerøya.

In Honningsvåg dineren we in ons hotel. Na het diner volgt het laatste traject voor vandaag naar het Noordkaapplateau. De 370 meter hoge en steile klip vormt het einde van het vaste land van Europa. U kijkt vanaf hier uit over Noordelijke IJszee en de Barentszee.
In de “Nordkapphallen”, die in een berg is gebouwd, zien we een film over Noord-Noorwegen en kunt een souvenirwinkel of restaurant bezoeken om er champagne en kaviaar te nuttigen (optioneel).

In ieder geval krijgt u een persoonlijk certificaat op naam, als bewijs dat u op de Noordkaap bent geweest.
Maar een ander hoogtepunt is het, bij helder weer, aanschouwen en genieten van de middernachtzon. De zon zweeft in de zomermaanden de hele nacht boven de horizon. U ziet de zon ondergaan en gelijktijdig weer opkomen.
Om middernacht hangt de zon laag aan de hemel en werpt een magisch gele gloed over de kustlijn. Soms verstopt de zon zich achter een wolk, maar ondergaan doet ze niet.

We ervaren deze middernachtzon trouwens gedurende onze hele reis zolang we boven de poolcirkel zijn. Het is en blijft een onvergetelijk schouwspel. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Dag 4: Honningsvåg – omgeving Tromsø

Vandaag staat er een lange maar mooie dag op het programma. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Ook steken we 2 keer per ferry over voordat we aankomen bij ons hotel in de omgeving van Tromsø.

Dag 5: Omgeving Tromsø – Narvik

‘s Morgens heeft u vrije tijd in Tromsø. Deze moderne stad in het Noordpoolgebied wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken of te winkelen. Aansluitend vervolgen we onze reis in zuidelijke richting en rijden via het Bardudal langs Bardufoss naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. Diner en overnachting in Narvik.

Dag 6: Narvik – Lofoten – Leknes

We rijden terug naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Vervolgens maken we korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze eilanden bepalen. De Lofoten zijn volgens velen de mooiste eilanden ter wereld. De reden is omdat de diversiteit van landschappen zo groot is. Steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Het lijkt “”klein Zwitserland aan zee”. En door de ligging in de Noordelijke IJszee is het weer hier grimmiger. De eilanden liggen boven de poolcirkel, maar de warme golfstroom zorgt voor een uniek klimaat. Het klimaat is er zelfs mild. Het gunstige klimaat van de Lofoten , zorgt er ook voor dat dit de beste plek in Noorwegen is om vis (stokvis) te drogen. En natuurlijk hebben we tijdens ons bezoek aan de Lofoten het licht van de midderrnachtzon voor een magisch landschap. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u vrije tijd heeft. Tot slot van deze dag rijden we naar ons hotel in Leknes.

Dag 7: Leknes – Røkland

Na het ontbijt vertrekken we naar Moskenes, waar we inchecken op de ferryboot naar het vaste land. Na aankomst in Bodø vervolgen we onze weg naar Røkland voor onze laatste overnachting van deze mooie reis. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 8: Røkland – Skellefteå – Rotterdam Airport

Helaas is dit al weer de laatste dag van deze prachtige reis naar de Noordkaap?lofoten en Lapland Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we naar de luchthaven van Skellefteå voor onze vlucht terug naar Nederland.

De prijs bedraagt voor deze schitterende reis slechts 1199,- Euro per persoon ( bij deelname van 40 personen)

Prijs is inclusief:

 • Vlucht Rotterdam-Skelleftea v.v. met Transavia
 • 10 kg. handbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in kamer met bad of douche en toilet.
 • 7x ontbijtbuffet en diner
 • 3x ferryovertocht
 • Luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider
 • Noordkaap certificaat

De reissom is exclusief:

 • ruimbagage van 20 kg (eventueel bij te boeken voor 20 euro pp)
 • reis en annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en niet genoemde lunches
 • toeslag eenpersoonskamer,zijnde 279,- Euro pp
 • optionele excursies en niet genoemde entreeprijzen
 • acultatieve excursies.
 • transfer van huis naar Rotterdam Airport v.v.

 

Aanvullende Informatie:

 • Datum: 17 juli 2019 t/m 24 juli 2019
 • Reisbestemming: Fins Lapland, Noordkaap, Lofoten
 • Prijs: € 1199,-
 • Prijs introducé: € 1199,-
 • Toeslag 1 persoonskamer € 279,-
 • Toeslag ruimbagage van 20 kg. € 20,- p.p.
 • Incasso: De incasso van de reis zal ergens in April/Mei 2019 plaatsvinden
 • Contact: Egbert Sikkema
  Mobiel: 0657329349 , email: e.jh.sikkema@hotmail.com

Deze reis is uiteraard boekbaar voor de leden van de PVAlliander PostActief, maar is eventueel ook te boeken door leden van de PVAlliander Actief, die gelieerd lid zijn van de PVAlliander PostActief of die dat willen worden.

Maximaal aantal deelnemers: 40 pers.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen. De rechtenvrije beelden komen van Pixabay en Shutterstock.

Tijd

17 (Woensdag) 08:00 - 24 (Woensdag) 20:00

Organisator

Noord - Oost - West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X