Opera Spanga -Het Verona van Weststellingwerf-, met de opera Aida

juli, 2018

31jul20:3023:00Activiteit verlopenOpera Spanga -Het Verona van Weststellingwerf-, met de opera Aida

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Opera Spanga -Het Verona van Weststellingwerf-, met de opera Aida

AIDA
Opera Spanga presenteert Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin liefde in conflict komt met oorlog. God staat voor de strijdwagen als onzichtbare aanvoerder van de troepen. In zijn naam wordt er gemoord en geplunderd. Opera Spanga brengt dit tragische verhaal, net als ten tijde van de wereldpremière (1871), in een periode die vraagt om bewustwording. Grote wereldconflicten, zoals de oorlogen in Syrië, Jemen en Nigeria, komen in deze Aida fysiek dichtbij. Verdi schreef dit werk met een duidelijke roep om vrede. Niet voor niets is Vrede (‘Pace’) het laatste woord van de opera.

Multimedia-opera

In Opera Spanga’s Aida bestaat privacy niet. In ieder vertrek hangen bewakingscamera’s die gekoppeld zijn aan een televisiestation. Alles is openbaar. De dood van de twee geliefden aan het einde van de opera speelt zich af onder de grond en is in iedere huiskamer mee te beleven.

In de regie van Corina van Eijk wordt Aida een multimedia-spektakel. Het decor bestaat uit drie videoschermen die verschillende werkelijkheden geruisloos in elkaar laten overlopen. De balans tussen ‘echt’ en ‘virtueel’ vervaagt steeds meer, net als in ons dagelijks leven. Zo switchen de videoschermen moeiteloos van de gruwelen van de oorlog naar de slaapkamers van de personages.

Randprogramma

Deze voorstelling en de randprogrammering ‘De Rottige Meente als podium’ laat zien hoe zinloos en desastreus haat, wraak en dus oorlog zijn. Met Aida wil Opera Spanga iedereen ervan doordringen dat oorlog als een instrument uit de tijd is geraakt. Om met Brecht te spreken: ‘Stell dir vor, es ist Krieg, und keiner geht hin…’ Oftewel: we zijn allemaal verantwoordelijk voor de oorlog en het in stand houden ervan.

Arrangementen
In overleg met de organisatie kunt u eventueel een extra dag en/of dagen bij boeken, of een arrangement
Er zijn diverse leuke wandel en/of fietsroutes in het natuurgebied de Rottige Meente” , “”de Weerribben” of een bezoekje aan Giethoorn. Maar ook een bezoekje aan het Friesch Museum met de tentoonstelling over Escher is misschien een mogelijkheid.

Wij weten voor u leuke Bed & Breakfast-adresjes… of als u liever een weekje wilt kamperen in de buurt met eigen kampeermiddel …ook dan kunnen we u van dienst zijn. Kortom talloze mogelijkheden.

Aanvullende Informatie:

  • Datum: 31 juli 2018
  • Aanvang: 20.30 tot 23.00 uur
  • Locatie: Spangahoekweg 47, 8482 KL Spanga (Weststellingwerf, Friesland)
  • Prijs: € 25,00
  • Prijs introducé: € 25,00
  • Contact: Egbert Sikkema, telefoon: 0657329349, email: e.jh.sikkema@hotmail.com

Minimaal aantal deelnemers: 25 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 30 pers.

Selecteer op de boekingspagina de gewenste opstapplaats d.m.v. het dropdown menu.

Sluitingsdatum inschrijven is 25 juni 2018!

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Getoonde beelden: Organisatie Opera Spanga.

Tijd

(Dinsdag) 20:30 - 23:00

Locatie

Opera Spanga

Spangahoekweg 47, 8482 KL

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Noord

Comments (0)

Laat een reactie achter

X