Hoogtepunten van Ierland 8 daagse vlieg-busreis

augustus, 2024

21aug(aug 21)09:2528(aug 28)20:55Uitverkocht!Hoogtepunten van Ierland 8 daagse vlieg-busreisBeleef deze fantastische reis!!!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Hoogtepunten van Ierland 8 daagse vlieg-busreis

De PVAlliander Postactief heeft voor u in samenwerking met Bolderman Reizen een prachtige rondreis naar Ierland samengesteld.

Ierland een land met adembenemende natuur met ruige, onherbergzame streken, indrukwekkende kusten en legendarische helden. Dit alles omgeven door een sfeer van geheimzinnigheid en romantiek. Een mysterieus land waar de bevolking nog leeft met vele mythen en legenden die al eeuwenlang doorverteld worden.

En de Ieren zelf ?…. Zij maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag. Ze heten Patrick, Liam of Finnbar. De mannen spelen viool, blikken fluitje of trommel, die een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pubs. Ze zingen hun pub-songs en balades met verhalen uit lang vervlogen tijden.

De pub-bezoekers zingen mee en klappen. Het kan niet missen…dit is Ierland

Deze fantastische vlieg-bus rondreis voert u naar de mooiste plaatsen van het land. We volgen een groot deel van de Wild Atlantic Way, Ierlands eerste maar tevens langste kustroute.

Ga met ons mee en geniet van de adembenemende Cliffs of Moher tot de gezellige stadjes Killarney en Galway en het fascinerende maanlandschap van de Burren tot de schitterende uitzichten tijdens de rit over de Ring of Kerry.

 

Reisprogramma van dag tot dag:

Dag 1. Welcome in Ireland

We vliegen in de ochtend van Amsterdam naar Cork met Air Lingus. Nadat onze reisleid(st)er ons welkom heeft geheten, brengen we een bezoek aan de stad Cork, gelegen aan de rivier The Lee en bekend om haar mooie centrum met de overdekte Old English Market. Daarna rijden we naar de havenplaats Cobh, het vertrekpunt van zo’n 2,5 miljoen emigranten naar Amerika. Voordat de Titanic aan haar laatste rampzalige tocht naar Amerika begon, scheepten hier nog 123 Ierse passagiers in. ‘s-Middags rijden we naar Ballyvourney, waar we drie nachten zullen verblijven en ons diner zullen hebben.

Dag 2. Gougane Barra, Bantry Bay, Garnish Island, Kenmare en Celtic Steps

Na het ontbijt rijden we door een glooiend heuvellandschap naar de Gaeltacht van Gougane Barra. U kunt hier het historische maar piepkleine St. Finnbarr’s kerkje (niet inclusief) en de ruïnes van een 18e eeuws klooster. Na een kleine “coffeestop”(niet inclusief) bij Breeda in Cronin’s Café, vervolgen we onze weg naar de baai van Bantry. Met de “Harbour Queen”, varen we naar Garnish Island om van de prachtige subtropische tuinen te genieten. Vanaf de boot zien we misschien wel de zeehonden die hier veelvuldig voor komen. Na lunchtijd rijden we via de indrukwekkende “tunnelroad” naar Kenmare, een kleurrijk en druk marktstadje. Daarna keren we terug naar ons hotel waar we ons diner hebben. ‘s Avonds gaan we “uit” naar een zogenaamde “Celtic Steps show”, een Ierse voorstelling met prachtige en wervelende muziek en dans.

Dag 3. Iveragh schiereiland en Ring of Kerry,Killarney

Na het ontbijt staat de Ring of Kerry op ons programma, een spectaculaire route over het schiereiland Iveragh met adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de altijd bruisende Atlantische Oceaan. Onderweg brengen we een bezoek aan een schaapherder, die ons laat zien hoe hij met zijn bordercollies zijn schapen bijeendrijft. Onze route gaat over de 250 meter hoge Coomakista-pas, waar we een prachtig uitzicht hebben over de Kenmare Bay met zijn vele verspreid liggende eilandjes. Via het toeristenplaatsje Sneem rijden we naar Ladies View voor een adembenemend panorama over de Killarney Lakes. Onze weg voer verder door een eeuwenoud en natuurlijk eikenwoud, waarna we aankomen in gezellige stadje Killarney. U krijgt hier de gelegenheid om dit fotogenieke stadje aan de rand van het Nationale Park zelf te verkennen of in ergens in een traditionele Ierse pub een pint te drinken. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel voor het diner en de nacht.

Dag 4. Ballyvourney-Bunratty Castle & Folk Park- Ennis/Limerick

Vandaag verlaten we ons hotel, dus na ons ontbijt en de ingepakte koffers vertrekken we met de bus via Limerick naar Bunratty Castle & Folk Park. Hier bezoeken we het 15e eeuwse kasteel dat met de grootste zorg is gerestaureerd met middeleeuws interieur. Het bijbehorende openluchtmuseum ligt in het park van het kasteel. Hier vindt u een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e eeuw. U ziet boerderijen, vissershutten, een schooltje, een doktershuis, winkeltjes een pub en mensen in authentieke klederdracht. Naast het kasteel staat de pub “Dirty Nelly”, één van de beroemdste pubs van Ierland. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Ennis of Limerick, voor het diner en de nacht. We verblijven twee nachten in dit hotel.

Dag 5. The Burren en Cliffs of Moher (Unesco Global Geopark)

Na ons ontbijt rijden we door het bijzondere maanlandschap van The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een enorm groot kalksteengebied, waar tussen de vele spleten en spelonken zo’n 130 verschillende soorten bloemen en planten groeien. Geen wonder dat dit natuurgebied is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via een mooie kustroute langs Galway Bay bereiken we de spectaculaire Cliffs of Moher, een 8 kilometer lange kliffenkust die zo’n 200 meter loodrecht uit de Atlantische Oceaan oprijst. U krijgt ruim de tijd om van dit prachtige gebied te genieten. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel voor het diner en overnachting.

Dag 6. Connemara National Park, Kylemore Abbey-omgeving Westport

We verlaten vandaag weer ons hotel, dus na het ontbijt en het inpakken van de koffers rijden we naar één van de mooiste, onherbergzame streken van Ierland, het Connemara National Park. We bezoeken Kylemore Abbey, ooit gebouwd als kasteel. Later is het overgenomen door de Benedictijnse nonnen uit Ieper, die er een klooster van maakten en er een meisjeskostschool begonnen. De oude abdij ligt aan de oever van een meer en is bijzonder fotogeniek. Ook de Victoriaanse, ommuurde tuinen en het neogotische kerkje in deze prachtige omgeving zijn een bezoek waard. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Westport voor ons diner en waar we één nacht verblijven.

Dag 7  Omgeving Westport-Galway-Athlone -Dublin

Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden naar Galway, de gezelligste stad van Ierland. U kunt hier een kijkje nemen in de prachtige St Nicolaas kathedraal en genieten van het oude centrum, waar straatmuzikanten de mooiste balades ten gehore brengen. Indien de tijd het toelaat rijden we in de middag langs Athlone. Vanaf het middeleeuwse kasteel hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Shannon. Tegen het einde van de dag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Dublin voor het diner en de overnachting.

Dag 8 Dublin-Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we richting Dublin, waar we een interessante stadsrondrit maken. We zien Trinity College, De Guinness bierbrouwerij, St Patricks Cathedral, The Garden of Remembrance, O’Connelstreet en de vele 18 e eeuwse Georgiaanse huizen. Daarna heeft u zelf vrije tijd om de sfeer van deze bruisende stad op te snuiven. U kunt een wandeling maken door het historische Dublin en een bezoek brengen aan o.a Temple Bar. Het National Museum, Grafton Street en het standbeeld van Molly Malone. Na de middag rijden we terug naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Amsterdam. Aan het eind van de dag zijn we terug op Nederlandse bodem, ons hart verpand aan dit prachtige land.

 

Uw verblijf op Ierland (onder voorbehoud)

Dag 1 -3 :Abbey Hotel in Ballyvourney

Dag 4-5 : West County hotel in Ennis/Limerick

Dag 6 :Westport Woodshotel in Westport

Dag 7 :Tulfarris Hotel in Tulfarris/Wicklow

 

De prijs voor deze schitterende reis bedraagt 1199,-* per persoon (bij 40 deelnemers).
*In deze reissom is inbegrepen een bedrag van 100 Euro per persoon, die voor u is bedongen, voor alle in het reisprogramma beschreven en alvast gereserveerde excursies en entreegelden. Dit bedrag betaalt u echter niet aan Bolderman op de factuur, maar ter plaatse contant aan de reisleiding in Ierland.

Reissom bij: 35 t/m 39 deelnemers bedraagt € 1239,-*per persoon met verblijf van twee personen per kamer

Bij de reissom is inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvlucht met Air Lingus  van Amsterdam Schiphol-Cork en Dublin-Amsterdam en is inclusief:
 • Maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Maximaal 10 kg handbagage
 • Luchthavenbelasting
 • Vliegbelasting Nederlandse overheid  à  €26,43 p.p.
 • Transfers en rondreis volgens programma met comfortabele touringcar
 • 7 overnachtingen in goede 3* en 4* hotels
 • Verblijf in een kamer met bad of douche en toilet
 • 7x ontbijt en 7x diner
 • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Bezoek aan Garnish Island met boottocht dag 2
 • Bezoek Celtic Steps Show (avond)  dag 2
 • Sheepdogshow  dag 3
 • Ring of Kerry dag 3
 • Bezoek Bunratty Castle & Folks Park dag 4
 • Cliffs of Moher dag 5
 • Bezoek Kylemore Abbey dag 6
 • Tol en parkeergelden
 • Toeristenbelasting
 • Fooien reisleid(st)er en chauffeur
De reissom is exclusief:
 • Reis en annuleringsverzekering ( verplicht bij de PVAlliander Postactief)
 • Reserveringskosten €25,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • SGR bijdrage €5,00 per persoon
 • Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en niet genoemde lunches of diners
 • Toeslag één-persoonskamer, zijnde 249,- Euro pp
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Vervoer van huis naar Schiphol v.v.
 • Eventuele extra brandstoftoeslag

Na inschrijving op onze website, krijgt u van Bolderman Reizen een boekingsbevestiging en een aanbetalingsfactuur.

 

Vluchtschema:

21 augustus 2024   EI 841  Schiphol – Cork vertrek Amsterdam 09.25 u aankomst 10.15 u (lokale tijd)
28 augustus 2024   EI 610  Dublin-Schiphol vertrek Dublin 18.15 u aankomst 20.55 u (lokale tijd)

 

Informatie:

 • Datum: 21-08-2024 t/m 28-08-2024
 • Bestemming: Ierland
 • Prijs: € 1199- ( bij 40 deelnemers)  Prijs: € 1239,- ( bij 35-39 deelnemers)
 • Prijs introducé: € 1199- ( bij 40 deelnemers)  Prijs: € 1239,- ( bij 35-39 deelnemers)
 • Contact: Egbert Sikkema, Tel.: 06 573 293 49, email: e.jh.sikkema@hotmail.com

 

Minimaal aantal deelnemers: 35 pers.

Maximaal aantal deelnemers: 40 pers.

 

Sluitingsdatum inschrijven is 20 december 2023

Als de activiteit uitverkocht is kunt u contact opnemen met de eerste contactpersoon. Hij zal u op een reservelijst plaatsen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat iemand zich afmeld. U kunt hier echter geen rechten aan ontleden.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden.
Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

21 (Woensdag) 09:25 - 28 (Woensdag) 20:55

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X