Een Weldadig dagje fietsend genieten door het jongste Unesco Werelderfgoed; de Koloniën van Weldadigheid

september, 2021

16sep09:4518:00Uitverkocht!Een Weldadig dagje fietsend genieten door het jongste Unesco Werelderfgoed; de Koloniën van Weldadigheid

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

De Koloniën van Weldadigheid

Het is in 1818, dat Johannes van den Bosch en zijn Maatschappij van Weldadigheid  paupers in Nederland een beter perspectief en een beter bestaan wil bieden. Hij richt daarom de Koloniën van Weldadigheid op. De eerste Kolonie heet Frederiksoord. Arme gezinnen, bedelaars en zwervers kunnen gaan werken in één van de Koloniën van Weldadigheid. Ze krijgen een eigen woning en een stukje grond om te bewerken. Een hard bestaan.

Deze Koloniën van Weldadigheid zijn vorige maand toegelaten als Werelderfgoed van de Unesco. Een mooi gelegenheid om dit nieuwe Werelderfgoed eens te bezoeken

Hier ervaar je al fietsend het verhaal van de Koloniën en ontdek je de vele sporen van de oude Kolonie. Maar we fietsen ook door een prachtige bossen van het Drents Friese Wold.

U kunt deze dag zelf kiezen of u 35, 40 of 52 kilometer wil fietsen. Er worden papieren routes beschikbaar gesteld.

We passeren het museum De Proefkolonie, het beroemde onderduikershol in Diever, een oorlogsmonument en de schaapskooi op het Doldersumse Veld, het onbemande bezoekerscentrum Drents Landschap en het museum Valse Kunst met vele vervalste schilderijen in Vledder.

En tenslotte sluit u de dag af met een heerlijke maaltijd. (keuze uit vis,vlees of stoofpotje).

 

Programma van de dag:

09.45 uur: Aankomst en parkeren bij restaurant Grenzeloos en Zo in Doldersum

10.00 uur: We starten onze fietstocht vanaf dit restaurant in Doldersum en rijden de eerste 3 kilometer gezamenlijk naar een fraaie boerderij van de Maatschappij van Weldadigheid, waar we genieten van een heerlijke kop koffie met eigen gemaakt gebak van de “boerin”

Van hieruit fietsen we door het onlangs tot Wereldgoed uitgeroepen gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Door de dorpen van Vledderveen, Wilhelminaoord en via Frederiksoord met zijn karakteristieke koloniehuisjes en statige boerderijen.

Daarna verlaten we het gebied om verder te fietsen door het stroomdal van de Vledder Aa. Na Wapse bereiken we het Nationaal Park Drents Friese Wold met zijn fraaie bossen, heidevelden en zandverstuivingen. We passeren het Onderduikershol in de bossen bij Diever en we maken kennis met de “Kale Duinen” in Appelscha. Hier zou u de route nog iets kunnen verlengen om naar het bezoekerscentrum van dit Nationale Park te fietsen. Tenslotte fietsen over het “Doldersumse Veld” en heidegebied van het “Drents Landschap”.

16.30 uur:  Terugkomst bij Restaurant Grenzeloos en Zo in Doldersum.

Hier krijgt krijgt u een consumptie aangeboden, waarna we aanschuiven voor een heerlijk 3 gangen diner, (keuze uit vis,vlees of stoofpotje).

Hierna kan ieder weer op weg gaan naar huis.

Deze “weldadige” fietstocht kunnen we aanbieden voor: € 17,50 pp *op basis van deelname 30 personen.

 

Hierin is inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hoeve de Werkhorst
  • Fietsroute door de landgoederen van de Koloniën van Weldadigheid en Fries-Drentse Wold
  • Consumptie bij terugkomst van de fietstocht.
  • 3 gangen diner (maximaal 4 personen per tafel, 1,5 meter uit elkaar en geen verkoudheidsklachten)

 

Nu het ernaar uitziet dat we de corona steeds meer onder controle krijgen en het merendeel van onze leden is gevaccineerd, durven wij het weer aan om een aantal activiteiten te organiseren. Uitgangspunt hierbij is dat uw gezondheid en uw veiligheid steeds voorop zal staan.  Daarom zijn tijdens al onze activiteiten de Alliander-reisbegeleiders volledig gevaccineerd en zullen zich houden aan de coronamaatregelen die gelden. Datzelfde verwachten we ook van alle deelnemers aan onze activiteiten… Daarom vragen we ook van alle deelnemers aan deze activiteiten dat ze bij inschrijven van de activiteit volledig zijn gevaccineerd en zich zullen houden aan de dan geldende corona regels. 

En natuurlijk vertrekken we alleen als het van de autoriteiten mag en zullen we moeten accepteren dat er voor de activiteit nog speciale voorschriften kunnen gelden. Zo kunnen er mogelijk aanvullende regels van toepassing zijn.

Wel zult u zich moeten realiseren dat het moeten dragen van een mondkapje in het restaurant of hotel, of het moeten overleggen van een geldig vaccinatiebewijs of vaccinatiepaspoort bij een gezamenlijke maaltijd, voor u geen reden kan zijn om kosteloos te annuleren.

Bent u (nog) niet volledig gevaccineerd… maar hebt u wel interesse in deze fietstocht… neem dan contact op met Jan Keizer (0617347931)

 

Informatie:

  • Datum: 16 september 2021
  • Aanvang: zie programma
  • Locatie:Restaurant Grenzeloos en Zo, Boylerstraat 12, 8386 XE Doldersum
  • Prijs: € 17,50 * op basis van deelname 30 personen.
  • Prijs introducé: € 17,50 * op basis van deelname 30 personen.
  • Contact: Jan Keizer, Tel.: 0617347931, email: jantkeizer@gmail.com

Minimaal aantal deelnemers: 20 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 30 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 09 september 2021

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

(Donderdag) 09:45 - 18:00

Locatie

Grenzeloos en Zo

Boylerstraat 12

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Oost

Comments (0)

Laat een reactie achter

X