9 daagse busreis Berlijn-Krakau-Dresden

oktober, 2017

06okt(okt 6)07:0014(okt 14)21:00Uitverkocht!9 daagse busreis Berlijn-Krakau-DresdenZeer indrukwekkende reis!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

9 daagse busreis Berlijn-Krakau-Dresden

De afdeling West en Noord van de PV Alliander PostActief organiseren samen deze mooie en indrukwekkende reis naar Berlijn-Krakau en Dresden. We hebben gekozen voor een 9-daagse reis in plaats van een 8 daagse, om meer evenwicht te krijgen in de reisdagen, excursiedagen en rustmomenten.

Omdat de reis georganiseerd wordt door de afdelingen West en Noord, hebben we ook gekozen voor twee opstaproutes. De ene gaat vanaf Akersloot, Haarlem of Leiden naar Apeldoorn en de andere opstaproute gaat vanaf Leeuwarden, Heerenveen en Harderwijk ook naar Apeldoorn.

Vanaf Apeldoorn vertrekken we dan samen in 1 bus richting Berlijn.

Reisprogramma:

Dag 1
Heenreis via de opstapplaatsen (nadere informatie over de exacte locatie en tijden volgt later)

Route vanuit Noord met opstapplaatsen:

 • Leeuwarden
 • Heerenveen
 • Lelystad
 • Harderwijk
 • Apeldoorn

Route vanuit West met opstapplaatsen:

 • Akersloot
 • Haarlem
 • Leiden
 • Apeldoorn

….en via koffie-, lunchstops naar het hotel in Berlijn.

17.30 uur verwachte aankomst in Berlijn. We hebben vervolgens een diner in de stad. Na het diner rijden we naar ons hotel waar we inchecken en 2 nachten verblijven. Rest van de avond kunt u naar eigen inzicht besteden.

Dag 2 Stadsrondrit Berlijn en vrije tijd
Na het ontbijt maken we een uitgebreide kennismaking met Berlijn. Deze enorme stad kent vele gezichten. Vanuit ons hotel rijden we in ongeveer 30 minuten  naar het hart van Berlijn. Onder leiding van een Nederlands-talige gids maken we een stadstour langs de vele bezienswaardigheden van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie,de Gedachtenis-kriche, Unter den Linden, de Reichstag en nog vele andere highlights. Onderweg maken we diverse stops en krijgt u volop gelegenheid om foto’s te maken en rustig rond te kijken. Na deze rondrit heeft u de gelegenheid om Berlijn op eigen gelegenheid te verkennen en te ontdekken. ’s-Avonds hebben we een gezamenlijk diner.

Dag 3 Vervolg reis naar Krakau
08.00 uur Gezamenlijk ontbijt, uitchecken en bagage in de touringcar.
09.00 uur Vertrek richting Krakau
17.15 uur  verwachte aankomst Galicja Hotel Wieliczka, waar we 4 nachten verblijven. Inchecken en kamerverdeling. ‘’s-avonds staat er een gezamenlijk diner voor ons klaar.

Dag 4 Krakau met stadswandeling & vrije tijd en bezoek aan fabriek Oskar Schindler
In de ochtend maken we een stadswandeling onder leiding van een gids door het centrum van Krakau. Krakau heeft de Rynek Glowny, ofwel de Grote Markt. Deze Grote Markt wordt als het mooiste plein van Polen gezien. Vervolgens heeft u nog wat vrije tijd in de stad Krakau. Een terrasje pikken en mensen kijken , dat doe je hier. In de nazomer kan het in Krakau nog heel aangenaam weer opleveren. Oktober wordt hier ook wel de Gouden Maand genoemd vanwege de prachtige herfstkleuren.
In de middag bezoeken we de voormalige Fabriek van Oskar Schindler. U krijgt hier onder leiding van een Engelstalige gids een rondleiding. De fabriek is deels ingericht als museum. Een expositie toont o.a beelden van het uitbreken van de oorlog, de dagelijkse problemen van de bezetting en de strijd van Oskar Schindler om zijn arbeiders te redden.
s-Avonds hebben we een gezamenlijk diner in ons hotel.

Dag 5 Auschwitz-Birkenau
Na het ontbijt, maken we vandaag een excursie naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Vanaf 1942 werd dit een van de grootste vernietigingskampen voor de Europese Joden. Als erkenning van het historisch belang en als gedenkteken voor allen die daar leden en stierven, is het museum inmiddels opgenomen op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Onder leiding vaan een gids bezoeken we de kampen Auschwitz  en Birkenau. In Auschwitz  ziet u de beruchte toegangspoort waar de nazi’s  de sinistere tekst “Arbeit macht frei” hadden aangebracht. Verschillende barakken die als expositieruimte zijn ingericht en waar de verschrikkelijke aspecten van “”die Endlosung”” zijn weergegeven, met een crematorium en officiersgebouwen. Maar ook de Dodenmuur die herinnert aan de duizenden gevangenen die hier met een nekschot werden geëxecuteerd.

Daarna rijden we naar het even verderop gelegen Birkenau. U ziet hier het zeer indrukwekkende  poortgebouw vanwaar u uitzicht hebt op de spoorlijn, die zo’n cruciale rol  speelde in het vernietigingsproces. Tijdens de wandeling ziet u o.a de ruïnes van de barakken,waarvan we er een zullen bezoeken. Ook zien we de restanten van de gaskamers, die de bewakers vlak voor de bevrijding van het kamp door de Russische troepen probeerden te vernietigen, om zo hun misdaden uit te wissen. Na deze zeer indrukwekkende dag wordt u terug gebracht naar het hotel ’s-Avonds een gezamenlijk diner in ons hotel.

Dag 6 Vrije tijd voor Krakau of optioneel bezoek aan de zoutmijn Wieliczka
Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Na het ontbijt kunt u  eventueel met onze bus naar Krakau om deze stad nu eens zelf verkennen. U kunt wederom een bezoek brengen aan de Rynek Glowny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). Typerend voor Krakau zijn de vele kelderbars waar u iets kunt nuttigen. U kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Wawel, vroeger de  residentie van de koningen. De kathedraal naast het kasteel was de plaats waar de koningen werden gekroond. Op een nader te bepalen tijdstip zal de chauffeur u weer oppikken voor de middag-excursie naar de joodse wijk Kasimierz.

Maar ook interessant is een optioneel bezoek aan de beroemde zoutmijn Wieliszka. De ingang van deze zoutmijn ligt op slechts 300 meter afstand van ons hotel dus makkelijk lopend te doen. De zoutmijn staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. Uit die winning ontstond de reusachtige Wielicka-zoutmijn. Bijzonder hier is dat er talloze zoutsculpturen  ondergronds uitgehakt zijn door de mijnwerkers. Het absolute neusje van de zalm is de St Kinga’s kapel, die de afmetingen heeft van een middelgrote kerk en waar elke zondag een mis wordt gelezen. ( entree 25 Euro pp). U kunt lopend terug naar het hotel (slechts 300 meter), om ’s-middags deel te kunnen nemen aan de excursie naar de joodse wijk Kasimiersz.

Kasimierz is de wijk waar de joodse bevolking woonde. Met de Duitse verovering van Polen in de Tweede Wereldoorlog kwam er een einde aan het bijzondere karakter van de wijk, die in 1943 zo goed als ontvolkt was. Vrijwel alle inwoners vonden in het beruchtste aller vernietingingskampen in Auschwitz_Birkenau de dood. In de wijk Kasimierz is de venietiging nog tastbaar. Hebreeuwse inscripties, hier en daar een davidster en een aantal synagogen houden samen met de koosjere restaurants en cafe’s met klezmer-muziek de herinnering levend. Grote delen van de film Schindlers List, zijn in deze wijk opgenomen
’s-Avonds een gezamenlijk diner in ons hotel.

Dag 7 Vertrek uit Krakau naar Dresden
Na het ontbijt vervolgen we onze reis en steken de Poolse grens over. De reistijd naar Dresden bedraagt ongeveer 7 uur. We stoppen onderweg in de bedevaartsplaats Czestochowa. Deze plaats is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Gora. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de zwarte madonna van Czestochowa. Belangstellenden die het klooster willen bezoeken betalen voor de entree 5 euro pp. Vervolgens rijden we door naar  het Quality hotel in Dresden, waar we omstreeks 18.00 uur zullen arriveren. Na het inchecken is er een gezamenlijk diner.

Dag 8 Dresden
Vandaag maken we kennis met de stad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets “Florence aan de Elbe” genoemd. We maken onder leiding van een gids een stadswandeling. U ziet onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na 60 jaar is het weer mogelijk om de herstelde kerk te bezoeken.

In de middag maken we met een klassiek stoomschip een tochtje over de Elbe We varen van het centrum van Dresden naar Schloss Pillnitz. Onderweg passeert u de Elbschlosser (drie bij elkaar gelegen Renaissancehuizen met schitterende tuinen) en Het Blaues Wunder, een architectonisch hoogstandje uit de 19e eeuw. De boottocht eindigt bij het schitterende Schloss Pillnitz, waar de chauffeur u weer ophaalt. Eventueel kunt u nog een bezoek brengen aan dit fraaie kasteel.
’s-Avonds nuttigen we een gezamenlijk diner in ons hotel.

Dag 9 Terugreis
Na het ontbijt begint het laatste deel van onze indrukwekkende reis We maken onderweg nog een aantal koffie en lunchstops.
Na een afscheidsdiner ergens onderweg wordt u weer terug gebracht naar de plaats waar u bent opgestapt.

De prijs bedraagt voor deze schitterende reis slechts 499,- Euro per persoon ( bij deelname van 45 personen)

Bij 40 deelnemers zal er een meerprijs van 20 euro per persoon van toepassing zijn.

Toeslag 1 persoonskamer is € 140,00 voor 8 nachten.

Prijs is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar Comfort Class met extra beenruimte, airco en toilet
 • Vervoer ter plaatse, mits mogelijk binnen de rijtijdenwet.
 • Eigen opstapplaatsen voor West en Noord
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • 2 overnachtingen in middenklasse hotel in Berlijn (do/wc) en op basis van logies en ontbijt (2x ontbijt)
 • 2x diner in centrum van Berlijn en/of hotel
 • 4 overnachtingen Hotel Galija Wieliczka in 2 pers-kamers (do/wc) op basis van halfpension. (4x ontbijt en 4x diner)
 • 2 overnachtingen in Quality Hotel Dresden-West in 2-pers.kamers (do/wc) op basis van halfpension (2x ontbijt en 2x diner)
 • Stadsrondrit Berlijn o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Gids voor stadswandeling in Krakau
 • Gids voor de excursie Auschwitz-Birkenau
 • Vervoer en entree Fabriek Schindler incl. Engelssprekende gids
 • Stadswandeling Dresden o.l.v. een gids
 • Boottocht met klassiek stoomschip van centrum Dresden naar Pillnitz
 • Afscheidsdiner onderweg
 • Verzorgingskosten chauffeur

Informatie:

 • Datum: 6 oktober t/m 14 oktober 2017
 • Locatie: Berlijn
 • Tijd: tijden opstapplaatsen volgt
 • Prijs: € 499- ( bij 45 deelnemers) – € 519,- (bij 40 deelnemers) toeslag 1-persoonskamer € 140,- voor 8 nachten.
 • Prijs introducé: € 499- ( bij 45 deelnemers) – € 519,- (bij 40 deelnemers) toeslag 1-persoonskamer € 140,- voor 8 nachten.
 • Contact: Piet Reeuwijk, Tel.: 0615584860, email:  p.reeuwijkenofdevries@telfort.nl
 • Contact: Egbert Sikkema, Tel.: 0657329349, email:  Sikkema.e.j@gmail.com

Maak om te kunnen boeken een keuze uit de opstapplaatsen middels het dropdown menu!

Sluitingsdatum inschrijven is 15 mei 2017!

Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 46 pers.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Om deel te kunnen nemen aan een van de PV Alliander activiteiten dient u eerst in te loggen. Gebruik de login mogelijkheid rechtsboven in de pagina, lidnummer en wachtwoord/Postcode (zonder spaties). Als u nog geen lid bent van de PV Alliander aarzel dan niet langer en schrijf u nu snel in, zodat u kunt deelnemen aan de diverse leuke activiteiten die PV Alliander organiseert voor zijn leden.

  • Uitleg hoe u zich kan aanmelden kunt u hier vinden: LID WORDEN

Tijd

6 (Vrijdag) 07:00 - 14 (Zaterdag) 21:00

Locatie

Berlijn-Krakau-Dresden

Comments (0)

Laat een reactie achter

X