8 dagen Wenen en Wienerwald 7 – 14 oktober 2023

oktober, 2023

07okt(okt 7)08:0014(okt 14)18:00Uitverkocht!8 dagen Wenen en Wienerwald 7 – 14 oktober 2023

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

8 dagen Wenen en Wienerwald

8 daagse busreis Wenen en Wienerwald in samenwerking met Bolderman Reizen en uitgevoerd door Gebo Tours:

 • Vertrekdatum : Zaterdag 7 oktober 2023
 • Terugkomstdatum : Zaterdag 14 oktober 2023
 • Reissom per persoon : € 660,00 p.p.

Bestemming 

Wenen: Pracht en praal in de hoofdstad van de klassieke muziek

Wenen is uitdagend. Zelfs een beetje gevaarlijk. Want er is zoveel te zien en te beleven dat u al gauw vergeet te genieten. En daarmee doet u de wereldhoofdstad van de klassieke muziek te kort. Natuurlijk doet u een avondje Staatsopera en walst u mee op de klanken van bekende Weense componisten als Mozart en Strauss. En natuurlijk bezoekt u een Weens koffiehuis voor een heerlijke Sachertorte. Maar dan bent u nog niet eens halfweg Wenen.

Ga in ieder geval naar het Hofburg Paleis, eeuwenlang het machtscentrum van de Habsburgers. Ook in dit indrukwekkende bouwwerk moet u keuzes maken. Gaat u naar de schatkamer met de kroonjuwelen? Of wordt het de Spaanse Rijschool? De zilverkamer of het Sissi Museum? En dan Schloss Schönbrunn met zijn concerten en Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld. Wat een dilemma! Maar Wenen is meer dan bezienswaardigheden en klassieke muziek.

Wenen is ook trendy met hippe bars en moderne restaurants. Bijzonder is dat de romantiek van vroeger tijden op heel vanzelfsprekende wijze wordt gecombineerd met de hipheid van de 21e eeuw. U vindt dat vooral in het Museumsquartier. Een eigentijdse wijk waar u topmusea in oude en nieuwe gebouwen en ontzettend veel leuke cafés vindt. Waar het woord Wiener Melange vandaan komt? U ontdekt het als u Wenen bezoekt, een gevarieerde stad waar u niet uitgekeken raakt.

 

Dag 1: Zaterdag: Nederland – Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt Het Witte Huis in Zeeland, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting

 

Dag 2: Zuid-Duitsland – Bezoek Passau en aankomst Wienerwald

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We maken een stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. We maken een stadswandeling met gids. Ook heeft u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Tullnerbach in het Irenental, het hart van het Wienerwald.

 

Dag 3: Wenen en Slot Schönbrunn

Vandaag maakt u o.l.v. een Nederlandssprekende gids voor het eerst kennis met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag brengen we een bezoek met Nederlands sprekende gids aan het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

 

Dag 4: Bezoek Stift Melk en avondconcert Wenen

Niet alleen Wenen staat centraal tijdens deze reis, maar ook de rivier de Donau. Na het ontbijt rijden we via een mooie route langs de Donau naar Melk. Aangekomen in Melk rijden we naar het benedictijnenstift, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. U bezoekt het Stift onder leiding van een gids. Door het prachtige Donaudal met fraaie hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen rijden we terug naar ons hotel. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om bij voldoende belangstelling één van de klassieke concerten in Wenen bij te wonen.

 

Dag 5: Dagtocht Wenen

We rijden deze ochtend met een lokale touringcar naar het centrum van Wenen. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen in de stad. Maak een wandeling door de sfeervolle oude stadskern en breng een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. Geniet van één van de vele terrasjes, bestel een ‘Torte’ bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is.

 

Dag 6: Wienerwald en boottocht Hinterbrühl

We maken vandaag een tocht door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. Het is nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Jozef en Sissi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. In het kleine doprje Hinterbrühl bevindt zich het grootste ondergrondse meer van Europa, de Seegrotte genaamd. Dit meer is een combinatie van een natuurlijk verschijnsel en een menselijke factor. Het wordt gevormd in de voormalige gipsmijn maar wordt gevoed door zeven bronnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitsers deze mijn eerst als opslagplaats en later werd in de tunnels een vliegtuigfabriek gevestigd. Na de oorlog werd de mijn weer gevuld met water en sindsdien is het een toeristische attractie. We maken een rondvaart met een eletrische boot over het meer.

 

Dag 7: Tullnerbach en bezoek Linz

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van het Wienerwald. We brengen een bezoek aan de stad Linz. De stad is prachtig gelegen aan de Donau en staat bekend om haar vele parken en heuvels. We rijden met diverse tussenstops naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 

Dag 8: Duitsland – Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we via de Duitse autobanen naar het noorden. Als de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze reis langs de Rijn naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

 

De reissom is Inclusief:

Het vervoer per luxe Comfort Class touringcar vanaf Zeeland, Het Witte Huis, volgens het beschreven programma uitgevoerd door een chauffeur/reisleider

Gebruik van de servicelijnen om naar het overstappunt in Zeeland bij het Witte Huis te komen

(Bolderman heeft verschillende opstapplaatsen door heel Nederland, waarvan er vast wel één bij u in de buurt is. Met één van onze servicelijnen wordt u opgehaald en naar ons centrale overstappunt gebracht. De servicelijnen worden uitgevoerd met Tourist en Comfort Class touringcars en soms met een taxibus. U vindt een overzicht van deze opstapplaatsen  op de web-site van Bolderman)

 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland op de heenreis op basis van halfpension met verblijf in een 2-persoonskamer
 • 5 overnachtingen in Hotel Wienerwaldhof 3*
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland op de terugreis op basis van halfpension met verblijf in een 2-persoonskamer
 • 7 maal ontbijt
 • 6 maal diner
 • 1 maal Wienerwaldspecialiteitenbuffet
 • Gebruik van zwembad en sauna
 • Gids Passau op dag 2
 • Stadsrondrit Wenen met Nederlandssprekende gids op dag 3
 • Excursie Slot Schönbrunn met Nederlandssprekende gids op dag 3
 • Rondleiding met gids Stift Melk op dag 4
 • Dagtocht Wenen met lokale touringcar op dag 5
 • Rondvaart Seegrotte Hinterbrühl op dag 6
 • fooi voor de chauffeur en gids
 • Dinerbuffet bij het Witte Huis in Zeeland op dag 8 inclusief (onbeperkt ) frisdrank
 • Individueel factureren van de deelnemers ( verzending per e-mail )
 • Tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer à € 80,00
 • Parkeren Zeeland à € 4,00 per auto per dag
 • SGRZ-bijdrage € 5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • Eventuele extra transfers ter plaatse, niet genoemde excursies en/of maaltijden
 • Overige persoonlijke reiskosten (evt. visum, dranken, minibar,, etc.)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra brandstoftoeslagen (i.v.m. huidige situatie op de energie- & brandstofmarkt)

Optioneel

 • Dag 4: Strauss-Mozart concert Wenen bij minimale deelname van 15 personen € 55,00
 • Accommodatie
 • Hotel Wienerwaldhof
 • Kamerverdeling: 3 x 1-persoonskamers en 21 x 2-persoonskamers

Dit idyllisch aan de bosrand gelegen hotel bevindt zich op ongeveer 30 km van Wenen en ligt in het plaatsje Tullnerbach in het Irenental, het hart van het Wienerwald. Het hotel bestaat uit twee gebouwen. Het eerste gebouw beschikt niet over een lift maar bestaat slechts uit twee etages en heeft tevens kamers op de begane grond. Het tweede gebouw heeft drie etages en is voorzien van een lift. Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten; een restaurant, overdekt zwembad, sauna en Turks bad en fitnessruimte. De avonden kunt u ontspannen afsluiten in de wijn-/bierstube of op het terras. Alle kamers zijn gezellig ingericht en zijn voorzien van toilet, douche, televisie en telefoon.

Hotel Wienerwaldhof

Strohzogl 67
3011 Tullnerbach
Oostenrijk

Telefoon: 0043-2233 531 07
Website: www.wienerwaldhof.at

 

Betalingen:

Door veranderende wetgeving zijn we genoodzaakt om bij reizen die onder ANVR en SGR garantiefonds vallen de aanmelding en incasso te laten verzorgen door de touroperator, bij deze reis Bolderman Reizen.

Uw inschrijving bij Alliander is alleen het aanmelden met het aantal personen, uw kamerkeuze 1 of 2 persoons en natuurlijk uw adresgegevens, uiterlijke sluitingsdatum is  28 februari 2023.

Met uw inschrijving gaat u gelijk akkoord dat wij uw gegevens mogen doorgeven aan Bolderman reizen zodat zij uw inschrijving kunnen bevestigen.

U ontvangt na deze inschrijving, van Bolderman de bevestiging en een aanmeldformulier.

De incasso van deze reis zal ook door Bolderman worden verzorgd.

Ook voor een eventuele annulering van de reis moet u zich melden bij Bolderman.

Een reis en annuleringsverzekering (verplicht bij reizen met PV Alliander PA)

Het is een voorwaarden van deelname dat u zelf een reis en annuleringsverzekering afsluit voor deze reis

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur met 1 introducee).

Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

 

Informatie:

 • Datum: 7 oktober 2023 – 14 oktober 2023
 • Aanvang: zie opstapplaats
 • Adres: Hotel Wienerwaldhof, Strohzogl, 3011 Tullnerbach, Oostenrijk
 • Prijs: € 660,-
 • Prijs introducé: € 660,-
 • Contact: Theo Wullings, Telefoon: 06-54770527 , email: t.wullings@chello.nl

Op de boekingspagina moet u het volgende kiezen middels het dropdown menu:

 • Keuze 1 of 2 persoonskamer
 • Wel of geen : Strauss-Mozart concert Wenen
 • Maak wel of geen gebruik van de servicelijn

 

Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.

Maximaal aantal deelnemers: 45 pers.

 

Sluitingsdatum inschrijven is 28 februari 2023

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Als de activiteit uitverkocht is kunt u contact opnemen met de eerste contactpersoon. Hij zal u op een reservelijst plaatsen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat iemand zich afmeld. U kunt hier echter geen rechten aan ontleden.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 660.- pp.

Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

7 (Zaterdag) 08:00 - 14 (Zaterdag) 18:00

Locatie

WIENERWALDHOF

Franz Rieger GmbH Strohzogl 67

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X