8 daagse vliegreis naar Madeira Portugal

mei, 2023

03mei(mei 3)06:2510(mei 10)15:30Uitverkocht!8 daagse vliegreis naar Madeira PortugalWat een schitterende reis!!!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Deze mooie reis naar het bloemeneiland Madeira biedt u een perfecte combinatie van rust en een interessant excursieprogramma. We nemen u mee langs hoogtepunten als de botanische tuinen van Funchal, de ruige lavarotskusten en spectaculair gelegen bergdorpjes.

We gaan ook een schitterende tocht naar het westen van Madeira maken met prachtige landschappen en uitzichten. Deze route gaat over de bergpas van Ecumeada een weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten. Ook gaan wij naar de Nonnenvallei en Monte.Ook gaan wij in deze 8 daagse reis een Oost eiland tour maken, een groene bosrijke omgeving van Oost-Madeira en maken een stop bij de forellenkwekerij en gaan we ook naar casas de Colmo de typische Madeireense huisjes. Op onze laatste dag sluiten wij af met een gezellige avond!

In samenspraak met Bolderman Reizen hebben wij deze reis voor jullie samengesteld!

Programma: 8-daagse reis Madeira

Dag 1: Amsterdam – Funchal

Vanaf Amsterdam vliegt u comfortabel met Transavia naar Funchal op het Portugese eiland Madeira. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze gids, waarna we via een mooie panoramische route naar het hotel gaan. Hier verblijft u de komende zeven nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Botanische tuinen en Funchal

‘s Ochtends kunt u mee naar de prachtige botanische tuinen van Funchal, met een zeer divers scala aan bloemen en planten uit onder andere Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Vanaf de tuinen heeft u een prachtig uitzicht over Funchal. Vervolgens maken we kennis met de hoofdstad Funchal. De stadswandeling door het oude centrum leidt ons o.a.  langs de 16e-eeuwse kathedraal en de kuiperijen, wijnkelder en proeflokalen van het Adegas de São Francisco wijnhuis. We bezoeken de Mercado dos Lavradores, oftewel de overdekte markt, waar u kennis maakt met verschillende lokale producten die Madeira rijk is zoals bloemen, lokaal handwerk en vis. Bij de Brandy Wine Lodge vindt een kleine proeverij plaats. De middag kunt u op eigen gelegenheid invullen

Dag 3: West-Madeira

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het westen van Madeira. U kunt genieten van de prachtige landschappen en uitzichten waar Madeira zo beroemd om is. Via het vissersplaatsje Câmara de Lobos rijden we naar Cabo Girao, de hoogste zeeklif van Europa met een fantastisch uitzicht. Aansluitend rijden we langs de zuidkust en via Ribeira Brava het binnenland in naar São Vicente. Deze route gaat over de bergpas van Encumeada, een spectaculaire weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten. Na de lunch (inclusief) volgen we een mooie route naar het in het noordwesten gelegen plaatsje Porto Moniz. Dit schilderachtige plaatsje staat vooral bekend om haar ruige kust van lavarotsen en natuurlijk gevormde zwembaden. Vanaf Porto Moniz gaan we via Paul da Serra, de hoogvlakte die op ca. 1500 m boven de zeespiegel ligt, terug naar ons hotel in Funchal.

Dag 4: Vrije dag of Palheiro Gardens en levada wandeling

De ochtend is ter vrije besteding. ‘s Middags brengt u een bezoek aan de tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro. Deze fraaie, door de familie Blandy in de 18e eeuw aangelegde tuinen, zijn een lust voor het oog. Voor dit kleine paradijsje werden planten van over de hele wereld aangevoerd. We bezoeken ook een van Madeira’s levadas, waarvan er meer dan 2000 km zijn aangelegd. Deze kleine irrigatiekanaaltjes voeren het water uit het Noorden van het eiland over en (soms ook letterlijk) door de bergen naar het droge Zuiden om daar de akkers te bevloeien. Omdat deze vorm van irrigatie enorm belangrijk is voor landbouw en watervoorziening, werden langs de levadas ook paden aangelegd. We maken een mooie levada wandeling (ongeveer een uur) met onderweg een stop bij het Jasmin Tea House ( drankjes niet inbegrepen ).

Dag 5: Pico dos Barcelos, Nonnenvallei en Monte

Na een heerlijke vrije ochtend gaan we ’s middags naar de Barcelos hoogvlakte, waar we genieten van de prachtige vergezichten vanaf de Pico dos Barcelos. Daarna rijden we verder naar een van de mooiste plaatsjes van Madeira; het op 1095 meter hoogte gelegen Eira do Serrado. Vanaf dit dorpje heeft u een fraai uitzicht op de Nonnenvallei. In de 16e eeuw zijn hier vele nonnen uit het klooster in Funchal ondergedoken tijdens hun vlucht voor de vele piraten die Madeira aandeden. Vervolgens rijden we verder naar Monte. Hier kunt u een spectaculaire afdaling van ruim 2 kilometer maken met de beroemde toboggan naar Livramento. De toboggan is een rieten slee, waarmee vroeger de marktwaar naar beneden werd gebracht.

Dag 6:  Oost-eiland tour

Vandaag gaan we het oosten van Madeira ontdekken. We maken een dagtocht door de groene bosrijke omgeving van Oost-Madeira. Onderweg naar Santana passeren we het op de bergkam Monte gelegen plaatsje Terreiro da Luta. Het 5 meter hoge Nossa Senhora da Paz-monument werd in de twintiger jaren, na de Eerste Wereldoorlog, opgericht. Priester Jardim beloofde tijdens een mis in 1917 een monument op te richten als de oorlog door tussenkomst van Onze Lieve Vrouwe zou eindigen. U kunt genieten van adembenemende uitzichten bij de Pico de Ariero en na een stop bij een forellenkwekerij in het dorpje Ribeiro Frio bereiken we het door UNESCO verkozen bio-sfeerreservaat Santana. In dit plaatsje zien we de Casas de Colmo; de typische Madeireense huisjes met de rieten daken. Bijzonder is dat men hier nog zoveel mogelijk traditioneel leeft en veelal ambachtelijk produceert. Via de Portela Pass rijden we naar de Machico Valley om vervolgens tegen het einde van de dag terug te keren naar Funchal. De lunch is bij deze dagtocht inbegrepen

Dag 7: Vrije dag

De laatste dag om van Madeira te genieten kunt u naar eigen inzicht indelen. Maakt u nog een mooie wandeling, bezoekt u een lokale markt of rust u heerlijk uit bij het zwembad van het hotel? Aan u de keus. U kunt tevens (indien de weersomstandigheden het toelaten) een mooie boottocht boeken. Deze boottocht voert u langs de kust van Madeira, waarbij u kans heeft om dolfijnen en walvissen te spotten. Als afsluiting van deze reis hebben we nog een gezellige avond in het hotel of in de directe omgeving.

Dag 8: Funchal – Amsterdam

De laatste dag van deze reis al weer. We rijden naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis naar Madeira eindigt.

 

8 daagse reis Madeira:

 • Vertrekdatum: woensdag 03-05-2023
 • Terugkomstdatum: woensdag 10-05-2023
 • Aantal personen: 30 – 40 personen
 • Hotel: Jardins d’Ajuda
 • Reissom per persoon: € 1.279,- (bij 30 tot 34 betalende personen)
 • Reissom per persoon: € 1.269,- (bij 35 tot 39 betalende personen)
 • Toeslag  1 persoonskamer € 220,00

Op de boekingspagina moet u een kamerkeuze maken middels het dropdown menu.

Let op: De genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog aangepast worden!

Betalingen:

Door veranderende wetgeving zijn we genoodzaakt om bij reizen die onder ANVR en SGR garantiefonds vallen de aanmelding en incasso te laten verzorgen door de touroperator, bij deze reis Bolderman Reizen.

Uw inschrijving bij Alliander is alleen het aanmelden met het aantal personen, uw kamerkeuze 1 of 2 persoons en natuurlijk uw adresgegevens, uiterlijke sluitingsdatum is 6 december.

Met u inschrijving gaat u gelijk akkoord dat wij uw gegevens mogen doorgeven aan Bolderman reizen zodat zij uw inschrijving kunnen bevestigen.

U ontvangt na deze inschrijving, van Bolderman de bevestiging en een aanmeldformulier.

De incasso van deze reis zal ook door Bolderman worden verzorgd.

Ook voor een eventuele annulering van de reis moet u zich melden bij Bolderman.

 

 

Inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Funchal v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelastingen
 • Vliegbelasting Nederlandse overheid à € 26,43 p.p.
 • 10 kg handbagage en ruimbagage 20 kg
 • 7 overnachtingen in het 4-sterren hotel Jardins d’Ajuda met verblijf in een 2-persoonskamer op basis van halfpension
 • Drankjes tijdens het diner ( huisdrankjes ) in het hotel
 • Gebruik van het zwembad
 • Gratis wifi in het hotel
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.

 

 • Dag 2: halve dag excursie Funchal met stadswandeling, entree botanische tuinen en proeverij op Brandy Wine Lodge
 • Dag 3: hele dag West tour Madeira inclusief lunch
 • Dag 4: halve dag excursie met entree tuinen van Palheiro Gardens en Levada Tour wandeling ( circa 1 uur )
 • Dag 5: halve dag excursie Funchal Picos dos Barcelos inclusief tobogan ride
 • Dag 6: hele dag excursie Oost Madeira inclusief lunch
 • Dag 7: gezellig avond in het hotel of in de directe omgeving van het hotel
 • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse tijdens de excursies
 • Toeristenbelasting
 • Individueel factureren van de deelnemers

 

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 220,00 in hotel Jardins d’ Ajuda
 • Eenmalig reserveringskosten € 35,- per boeking per groep
 • Eventuele extra transfers ter plaatse, niet genoemde excursies, entreegelden en/of maaltijden ( zoals alle lunches m.u.v. lunch op dag 3 en 6 )
 • Overige persoonlijke reiskosten (evt. visum, dranken, minibar, etc.)
 • SGR-bijdrage € 5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra brandstoftoeslagen (i.v.m. huidige situatie op de energie- & brandstofmarkt)

 

We zijn benieuwd wat u van ons voorstel vindt. We hebben een optie aangevraagd op het hotel, excursies en gids. De vluchten bieden we aan onder voorbehoud van beschikbaarheid en op basis van de huidige tarieven. Op de vluchten kunnen we slechts een korte optie van maximaal 2 weken krijgen.

 

Vluchten Reisschema:

Traject: Heenvlucht Amsterdam – Funchal

Datum: Woensdag 3 mei 2023

Vertrek: 06.25 uur – 09.35 uur

Vluchtnummer: HV6629

Airline: Transavia Airlines

Traject: Terugvlucht Funchal – Amsterdam

Datum: Woensdag 10 mei 2023

Vertrek: 10.20 – 15.20 uur

Vluchtnummer: HV6630

Airline: Transavia Airlines

 

 

Informatie:

 • Datum: 03-05-2023 – 10-05-2023
 • Tijd: 06.25 uur tot 15.30 uur
 • Adres: Hotel Jardins d’Ajuda,  Funchal Madeira
 • Prijs: € 1279,00 *bij 30 pers.  € 1269,00 * bij 39 pers.
 • Prijs introducé: € 1279,00 *bij 30 pers.  € 1269,00 * bij 39 pers.
 • Toeslag 1 persoonskamer: € 220,-
 • Contact: Gerard de Feber, Mobiel: 06-53445850, email: gdefeber@gmail.com

 

Minimaal aantal deelnemers: 30 pers.

Maximaal aantal deelnemers: 40 pers.

 

Sluitingsdatum inschrijven is 10 december 2022

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Bij niet aanwezigheid of afmelding binnen 5 dagen voor de aktiviteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. In geval van ziekte of andere omstandigheden zal de organisator iom. Het afd. bestuur hiervoor een passende oplossing vinden.

 

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

3 (Woensdag) 06:25 - 10 (Woensdag) 15:30

Locatie

Hotel Jardins d’Ajuda, Funchal Madeira

R. Nova do Vale da Ajuda 9000-720

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X