7 daagse wintertrein – busreis Zwitserland

februari, 2020

10feb(feb 10)08:0016(feb 16)20:00Uitverkocht!7 daagse wintertrein - busreis Zwitserland

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

7 daagse wintertrein – busreis Zwitserland

Unieke trein-busreis met spectaculaire treinritten met Glacier express en Mont-Blanc Express en spoortrein Tasch-Zermath
Deze spectaculaire winterreis brengt u naar de hoogste toppen van Europa! Een unieke manier om het Zwitserse Alpen landschap te ontdekken is per (panorama)trein. Tijdens deze reis zijn prachtige treinritten inclusief: de Mont-Blanc Express rijdt door een ruig berglandschap met prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld. De Glacier Express behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld met spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen en dalen. We bezoeken tevens Bern, de reusachtige Aletschgletsjer en Zermatt met de imposante berg Matterhorn. Geniet van deze reis naar Zwitserland met de meest fantastische uitzichten die u nooit meer zult vergeten.

Programma:

Dag 1: maandag: Treinreis Nederland – Basel en aankomst Brig
Vertrek vanaf Amsterdam om 08.08 uur met de internationale trein naar Basel. U kunt ook vanaf Utrecht Centraal of Arnhem vertrekken. In Basel staat om 15.00 uur de Nederlandse touringcar met Nederlandse chauffeur voor u klaar om u naar hotel Good Night Inn in Brig te brengen. U arriveert omstreeks 18.30 uur in Brig, waar u de komende 5 nachten zult verblijven.

Dag 2: dinsdag: Treinrit “in het spoor van Glacier Express”
We maken ons op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een onvergetelijke treinreis in het spoor van de Glacier Express. Vanuit een panoramawagon zult u genieten van het Zwitserse Alpenlandschap. De trein slingert langs steile rotsen en klimt over de ruim 2000 meter hoge Oberalppas. We passeren Andermatt, ook wel het ‘Dak van Europa’ genoemd, en eindigen in Disentis. U krijgt deze dag een lunchpakket mee. Vanuit Disentis rijden we met de trein weer terug naar Brig. De schitterende natuur en de prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en dalen vormen het decor van deze onvergetelijke dag. ’s Avonds maakt u met de Simplon Express een korte stadsrondrit door het centrum van Brig.

Dag 3: woensdag: Treintje Täsch-Zermatt en Matterhorn
Deze dag staat in het teken van de imposante 4500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt. Zermatt is een bijzondere plaats, waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum wandelt u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen door. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3100 meter te gaan, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4: donderdag: Treinrit Mont-Blanc Express
Vandaag staat een prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma. Met de touringcar rijden we naar Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een ruig berglandschap en u geniet van de winterse bergwereld. Aan het einde van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we, als het weer het toe laat, naar de bekende plaats Chamonix aan de voet van het Mont Blanc massief. U kunt hier met een tandradbaan (niet inbegrepen) naar de gletsjer Mer de Glace of met de kabelbaan naar Aiguille du Midi.

Dag 5: vrijdag: Aletschgletsjer
Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer, dat is wat u kunt verwachten tijdens deze excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Met de touringcar rijden we naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit kunt u met een gondellift naar de Fiescheralp en aansluitend met een cabinelift naar de Eggishorn, op een hoogte van 2869 meter, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Grosser Aletschgletsjer ( niet inbegrepen ). We hebben voor deze reis een uniek aanbod van een korting van 50% op de prijs van gondel en cabine , geen € 40,00 p.p. maar € 20,00 p.p. Opgeven bij aanmelding!

Dag 6: zaterdag: Brig – Bern – Zuid-Duitsland of Franse Elzas
We vertrekken uit Brig en rijden naar Bern. De vele 17e en 18e eeuwse huizen, bruggen en poorten van deze mooie stad staan op de Werelfderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. U kunt dit op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Aansluitend rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dag 7: zondag: Terugreis
Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. We sluiten de reis af met een 3-gangen diner. Vervolgens rijden we via Arnhem en Utrecht naar Amsterdam.

HOTELACCOMMODATIE

Kamerverdeling: 4 x 1-persoonskamers en 22 x 2-persoonskamers – Hotel Good Night Inn 3*
In het centrum van Brig bevindt zich het rustig gelegen Hotel Good Night Inn. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, kiosk, kapsalon en een lift. De moderne kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet en föhn, televisie, telefoon en kluisje. Op elke verdieping bevindt zich een minibar

Inbegrepen:

 • Vervoer per ICE Internationale trein vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem naar Basel ( enkele reis, alleen heenreis )
 • Vervoer per luxe Nederlandse Comfort Class touringcar met Nederlandse chauffeur tevens reisleider voor het omschreven programma in Zwitserland en de terugreis.
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in het 3-sterren hotel Good Night Inn in Brig op basis van halfpension ( ontbijtbuffet en 3-gangen diner ).
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland of Frankrijk op basis van halfpension op de terugreis
 • Stadsrondrit Brig met Simplon Express.
 • Treinrit “In het spoor van de Glacier Express” ( Brig-Disentis v.v. ) in 2de klas panoramawagon met lunchpakket
 • Treintje Täsch- Zermatt. 2de klas v.v.
 • Treinrit Mont-Blanc Express (Martigny – Le Châtelard ), enkele reis 2de klas.
 • 3-gangen diner op dag 7.
 • Tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer à € 110,00.
 • Lunches.
 • Entreegelden en optionele excursies.
 • Uitgaven van persoonlijke aard, drankjes tijdens het diner, fooien etc..
 • Verzekeringen ( reis- en annuleringsverzekering ). Verplicht zelf af te sluiten, denk aan de winterdekking)

Optionele excursies en entreegelden:

 • Gornergratbahn circa € 75,00 op dag 3
 • Tandradbaan naar gletsjer Mer de Glace circa € 35,00 op dag 4
 • Kabelbaan Aiguille du Midi in Chamonix circa € 65,00 op dag 4
 • Gondellift Fiescheralp en Cabinelift naar de Eggishorn € 40,00 op dag 5 ( op deze prijs krijgt u bij aanmelding een korting van 50%.)

 

Informatie:

 • Datum: 10 tot 16 februari 2020
 • Aanvang: Volgt
 • Locatie: Hotel Good Night Inn in Brig
 • Prijs: € 599,- bij 45 tot 48 deelnemers / € 619,- bij 40 tot 44 deelnemers
 • Prijs introducé € 599,- bij 45 tot 48 deelnemers / € 619,- bij 40 tot 44 deelnemers
 • Contact: Wim van Oort, Mobiel: 0644874226, email: w.oort25@upcmail.nl

 

Bij het boeken moet u een keuze maken uit de onderstaande opties m.b.v. het dropdown menu:

 • Keuze 1 of 2 persoonskamer
 • Opstapplaats Trein Amsterdam CS , Utrecht of Arnhem
 • Deelname Gondellift Fiescheralp en Cabinelift Eggishorn kosten € 20,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.

Maximaal aantal deelnemers 48 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 12 december 2019

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

 

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

10 (Maandag) 08:00 - 16 (Zondag) 20:00

Locatie

Hotel Good Night Inn in Brig

Englisch-Gruss-Strasse 6

Organisator

Noord - Oost - West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X