6 dagen tuinenreis veelzijdig Kent

juni, 2019

24jun(jun 24)08:0129(jun 29)18:00Uitverkocht!6 dagen tuinenreis veelzijdig Kent

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

6 dagen tuinenreis veelzijdig Kent van 24 juni t/m 29 juni 2019

De reiscommissie Alliander PA is er in geslaagd om samen met De Jong Intra Vakanties voor u een bijzondere reis naar het Graafschap Kent aan te bieden.

Voor deze reis hebben we Will Christiaanse als begeleider weten vast te leggen, een tuinenspecialist, met een rijke ervaring op het begeleiden van dit soort reizen.

Kent is een graafschap vol contrasten: van romantische kastelen en historische landhuizen in het hart van Kent tot indrukwekkende forten als verdediging langs de kust en van prachtige (particuliere) tuinen tot reusachtige oorlogsschepen met groots maritiem verleden. Kleine dorpjes, schitterende natuur, Leeds Castle, Canterbury, de typisch Engelse Badplaats Brighton en een rit met een nostalgische stoomtrein staan op het programma voor deze reis. En niet te vergeten: u verblijft in het historische plaatsje Hythe!

Het volgende programma is voor u samengesteld

Maandag 24 juni: Hythe, ca 320 km
Vertrek in Beek om 08.00 uur in de ochtend
Vanuit onze verzamelplaats Beek rijden we de Belgische grens over naar Frankrijk, waar we per ferry de oversteek maken naar Dover. We rijden door het prachtige landschap naar Hythe waar we in de loop van de middag in ons hotel aankomen. Onderweg kunt u op advies van de gids een stop maken in Biddenden of Tunbridge Wells. Dit zijn leuke aanraders. In het hotel zullen wij de komende vijf nachten verblijven. Voor het diner heeft u nog wat tijd ter vrije besteding.

Dinsdag 25 juni: Leeds Castle en Canterbury, ca 115 km.
We brengen de dag door in het graafschap Kent dat o.a. bekend staat om de vele kastelen en landhuizen die er te bezichtigen zijn. U Heeft de gelegenheid om een bezoek te brengen aan een van de mooiste kastelen in dit gebied, Leeds Castle. Dit is een waterburcht in de buurt van Maidstone, dat prachtig gelegen is in een parklandschap. Het kasteel is genoemd naar het dorpje Leeds dat bij het kasteel ligt en heeft niets te maken met de 300 km noordelijk gelegen stad Leeds. Hierna rijden we naar Cantebury. De aantrekkingskracht van Cantebury ligt in het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. Hier liggen Koning Hendrik IV en Eduard begraven.

Woensdag 26 juni: Battle en Rye, ca 120 km.
s’ Ochtends brengen we een bezoek aan et plaatsje Battle, waar in 1066 de slag om Hastings plaats vond, de eerste grote overwinning in de Normandische verovering van Engeland. De Abdij, de Battle Abbey, werd in 1095 opgericht om de strijd te herdenken. Hierna rijden we naar het historische stadje Rye in East Sussex. Rye bevindt zich op een kleine 3 km van de open zee en ligt in het stroomgebied van de 3 rivieren: de River Rother, de Tillingham en de Brede. Door deze ideale natuurlijke omstandigheden was Rey bij smokkelaars in 18e en 19e eeuw heel populair. Inmiddels hebben de smokkelaars plaats gemaakt voor toeristen. Het stadje heeft een leuke jachthaven, diverse restaurants en terrasjes en verschillende markten, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes. In de middag rijden we terug naar Hythe waar u nog voldoende tijd heeft om onze verblijfplaats te verkennen.

Deze dag gaan we ook het Domein “Great Dixter” bezoeken. De geschiedenis van dit domein gaat terug tot de 13 eeuw, maar het is pas toen Nathaniel Lioyd in mei 1910 het domein kocht dat de tuinen in hun huidige vorm een aanvang namen. De Dynamische tuinen bevatten zowel formele als informele elementen: de vele topiary van taxus lijken zowel ernstig als grappig, de beroemde long border kijkt uit op de wilde boomgaardgazons met wilde orchideeën en narcissen. Samen met Will Christiaanse zullen we deze tuinen gaan bekijken.

Donderdag 27 juni: Sissinghurst, kasteeltuinen en rit per stoomtrein, ca 95 km.
Na het ontbijt rijden we naar Sissinghurst Castle, een prachtig landgoed met zijn oorsprong uit de Middeleeuwen. De Schitterende kasteeltuinen zijn beroemd bij tuinliefhebbers. (Incl. entree). Bij Sissinghurst Castle zal de groep begin van de middag kunnen genieten van een afternoon tea. Vanmiddag rijden we naar Tenterden vanwaar we een rit per nostalgische stoomtrein gaan maken naar Bodiam.

Vrijdag 28 juni: Brighton en Hasting, ca 265 km.
We gaan vandaag naar Brighton, de populairste badplaats van Groot-Brittannië gelegen tussen de South Downs en het kanaal langs de zonnige zuidkust van Engeland. Brighton ontwikkelde zich halverwege de 18é eeuw tot eerste Engelse badplaats en vakantiebestemming. De Pier, The Lanes, The Dome en Royal Pavilion zijn de bekendste bezienswaardigheden. Royal pavilion, gebouwd in Oosterse stijl is het meest bizarre paleis van Engeland. De Stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst& cultuur en evenementen. Op de terugweg rijden we langs de prachtige Engelse kust naar de historische plaats Hastings, waar u nog wat vrije tijd heeft. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Hastings Pier uit 1872. De pier was te zien in een aantal tv series en muziekclips. Na een grote brand in 2010 is de pier in het voorjaar van 2016 geheel vernieuwd.

Zaterdag 29 juni: ca 320 km.
We beginnen aan de thuisreis en rijden naar de kust. We stappen in Dover aan boord van een van de luxe ferry’s. Na aankomst in Frankrijk rijden we naar uw uitstapplaats in Nederland. Hier hopen we eind van de middag in Beek te arriveren

Wat gaat u deze geweldige reis kosten?
Bij 36 tot 40 deelnemers € 540,00
Bij 41 tot 45 deelnemers € 495,00
Bij 46 tot 50 deelnemers € 460,00

Wat is er bij deze reissom inbegrepen?

 • Vervoer per luxe touringcar vanaf Beek naar Kent en vice versa
 • Diensten en verzorging van een ervaren chauffeur
 • 5 overnachtingen in het Stade Court hotel op basis van halfpension.
 • Vervoer per luxe touringcar gedurende 6 dagen ten behoeve van het programma
 • Toeristenbelasting
 • Inclusief entree Canterbury Kathedraal, inclusief entree kasteeltuinen, Abdij en kastelen
 • Inclusief Nostalgische rit per stoomtrein
 • Inclusief de begeleiding van de tuinenspecialist Will Christiaanse gedurende de reis.
 • Inclusief een afternoon tea.

Wat is er niet inbegrepen?

 • Overige niet genoemde maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele lunches
 • Toeslag aanrijroute (als u daar gebruik van maakt)
 • Overige entreegelden ter plaatse
 • Toeslag 1 persoons kamer € 99,00 per verblijf.
 • Een reis en annuleringsverzekering (verplicht bij reizen met PV Alliander PA)

Aanvullende Informatie:

Datum: van 24-6 t/m 29-6-2019
Aanvang: Zie opstapplaats
Reisbestemming: Stede Court Hotel te Hythe
Prijs: € 460,00 (bij 46-50 deelnemers)
Prijs introducé: € 460,00 (bij 46-50 deelnemers)
Incasso: zal rond april/ mei plaatsvinden
Informatie; Theo Wullings, 0654770527- email: t.wullings@chello.nl of
Wim van Oort, 0644874226 –email: Wim.van.oort@alliander.com

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur).
Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

Kies uw opstapplaats en kamer bij het boeken d.m.v. het dropdown menu.

Minimaal aantal deelnemers: 35 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 15 december 2018!

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

24 (Maandag) 08:01 - 29 (Zaterdag) 18:00

Locatie

Stede Court Hotel te Hythe

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X