Dagtocht kerstmarkt Luik

december, 2017

15dec07:3021:30UITVERKOCHTDagtocht kerstmarkt Luik

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Dagtocht kerstmarkt Luik

Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Het dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor. Hier vind je speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp. Zo kunnen bezoekers en inwoners hun kerstwensen naar de hele wereld sturen. En alsof dat nog niet genoeg is: het heeft tevens zijn eigen burgemeester, adviseurs en commissarissen. Gedurende vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp in het centrum van Luik.

In de meer dan 200 kerstkraampjes kan je traditionele kerstartikelen vinden die je nergens anders kan kopen. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen die nog met de hand worden geschilderd. Verder kan je hier de mooiste kerstbeeldjes, sieraden en warme winterkleding terugvinden. Terwijl je al dat moois bewondert, komt de geur van versgebakken Luikse wafels je tegemoet. Je kan ook proeven van talrijke andere lekkernijen zoals chocolade of peperkoek en zelfs oesters. Al dat lekkers kan je combineren met bijvoorbeeld een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!

De kerstmarkt van Luik trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Het is hiermee met recht de grootste kerstmarkt van heel België. Het kerstdorp bevindt zich op de Place Saint Lambert, met uitloop naar de Place du Marché. Centraal op het plein staat een reuzenrad en aan de zijkant een grote sleepiste. Het kerstdorp biedt daarmee heel wat vertier.

Wat de kerstmarkt van Luik extra speciaal maakt, is de rodelbaan. Deze is tien meter hoog en ligt op de Place Saint Lambert waar het magische winterdecor het plaatje compleet maakt. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

Luik kent vier chalets die de stad typeren. Bij Le Chalet de la Gruyère kan je bijvoorbeeld smullen van de heerlijke kaas. In La Maison Ardennaise is een proeverij met Belgische specialiteiten zoals de Waalse Chimay, verschillende soorten bier en lokale kazen. In La Maison du Pèket kan je Pekèt drank proeven en in Chalet Au pied des pistes heb je een prachtig uitzicht over de rodelbaan. Hier kan je verschillende soorten drank en eten bestellen.
Op de kerstmarkt van Luik kan je een unieke kerstsfeer beleven. Niet voor niets vinden twee miljoen mensen op jaarbasis hun weg naar Luik. Er is zoveel te zien en te doen dat je niet weet waar eerst te beginnen!

Dagindeling

Vertrek:
07.30 Arnhem (Rijnhal)
08.00 Nijmegen (Wijchenseweg)

10.30 uur Verwachte aankomst in Luik
11.00 uur Opening Kerstmarkt

16.15 uur De touringcar vertrekt richting Velden
18.00 uur Aankomst Velden, Hostellerie De Maaasduinen, hier gebruiken we een goed verzorgd 3-gangen diner inclusief 2 consumpties per persoon.

20.00 uur Vertrek naar vervolgens naar Nijmegen, Arnhem.
21:30 uur verwachte aankomst Nijmegen
22:00 uur verwachte aankomst Arnhem

Informatie:

  • Datum: 15 december 2017
  • Locatie: Luik (België), Place Saint Lambert
  • Aanvang: 7.30 uur (zie opstapplaatsen)
  • Prijs: € 12,50
  • Prijs introducee: € 12,50
  • Contact: Wim van Oort, Mobiel: 06-44874226 – email: w.oort25@upcmail.nl
  • Contact: Fred van der Zwaard, Mobiel: 06-46140920- email: a.zwaard@upcmail.nl

Kies bij het boeken uw gewenste opstapplaats d.m.v. het dropdown menu!

Minimaal aantal deelnemers: 30 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 15 november 2017!

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 42,50 pp. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Om deel te kunnen nemen aan een van de PV Alliander activiteiten dient u eerst in te loggen. Gebruik de login mogelijkheid rechtsboven in de pagina, lidnummer en wachtwoord/Postcode (zonder spaties). Als u nog geen lid bent van de PV Alliander aarzel dan niet langer en schrijf u nu snel in, zodat u kunt deelnemen aan de diverse leuke activiteiten die PV Alliander organiseert voor zijn leden.

  • Uitleg hoe u zich kan aanmelden kunt u hier vinden: LID WORDEN

Tijd

(Vrijdag) 07:30 - 21:30

Locatie

Luik (België)

Place Saint Lambert

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Oost

Comments (0)

Laat een reactie achter

X