2 daagse reis naar de Airbus fabriek en Meijerwerft

april, 2019

16apr(apr 16)08:0017(apr 17)16:00Activiteit verlopen2 daagse reis naar de Airbus fabriek en Meijerwerft

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

2 daagse reis naar de Airbus fabriek en Meijerwerft

Altijd al eens willen zien hoe de grootste cruiseschepen en de allergrootste vliegtuigen worden gebouwd. Ga dan met ons mee met ons 2-daagse reisje naar de Airbus fabriek en de Meijerwerft.

Airbus SAS in Hamburg produceert ongeveer de helft van alle straalvliegtuigen ter wereld. Ze produceert een reeks passagierstoestellen met het zogenaamde ‘Fly-by-wire’ systeem; de besturing van het vliegtuig wordt hiermee elektronisch in plaats van mechanisch geregeld. Deze modellen zijn de A320-familie, de A330 en de A340. Deze toestellen kenmerken zich vooral door de grote overeenkomst in het uiterlijk van de cockpit, wat het eenvoudig maakt om piloten om te scholen naar een ander Airbus-type. De A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, en heeft 2 verdiepingen. Dit toestel heeft een capaciteit tot 853 passagiers . Meerdere luchthavens hebben voor deze A380 hun landings- en taxibanen en gates moeten aanpassen. Op Schiphol is de Polderbaan geschikt om de super jumbo te ontvangen.

Maar ook bezoeken we de beroemde Meyerwerft in Papenburg waar men de meest indrukwekkende cruiseschepen ter wereld vervaardigd. U komt van alles te weten over het ontwerp en de bouw van de meest luxueuze cruiseschepen die op deze aarde rondvaren. De gehele sfeer van luxe, weelde, techniek en bouwkunst gevoegd bij de onvoorstelbare afmetingen van deze varende kolossen maakt dit bezoek tot bijzonder interessant en indrukwekkend. Zowel voor dames als voor heren is dit bezoek zeer geschikt. Jaarlijks bezoeken meer dan 250.000 belangstellenden deze werf.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 16 april 2019

Na vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we via een snelle route oostwaarts. Indien gewenst en toegestaan door de beschikbare tijd wordt onderweg een pauze ingelast. Tegen het middaguur bereiken we Aschendorf, een klein plaatsje dat bekend is van de ADO-gordijnen, waar u wordt verwacht voor het gebruik van een uitgebreid lunchbuffet inclusief warme gerechten. Aansluitend rijden we naar het op steenworp afstand gelegen stadje Papenburg. Papenburg is de oudste en langste veenkolonie van Duitsland.

Tegenwoordig is het stadje vooral bekend vanwege de Meijerwerft. In het oude haventje, waar de Meyerwerf ooit startte ontmoeten we onze Nederlandssprekende gids. Vervolgens rijden we naar de huidige locatie van de Meyerwerf op enkele kilometers buiten Papenburg. Tijdens ons bezoek aan deze scheepswerf wordt u rondgeleid door een deskundige gids. In de twee grootste overdekte scheepsbouwhallen ter wereld, kunt u het interieur van een luxe cabine bekijken. Bovendien treft u er een prachtige tentoonstelling aan van de mooiste en modernste “droomschepen” die hier in Papenburg door de circa 2.300 medewerkers van de Meyerwerft gebouwd zijn.

Immense schepen met voorzieningen als zwembaden, theaters, bioscopen, winkelcentra en meer dan tien restaurants hebben in de loop van de tijd de Meyerwerft verlaten Na afloop van deze prachtige excursie rijden we naar Bremen. Na de aankomst bij ons zeer gunstig gelegen hotel volgt de kamerindeling en heeft u de gelegenheid zich op te frissen. En te genieten van het diner. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Het hotel is gelegen op circa 15 wandelminuten van het centrum De binnenstad van de oude en welvarende Hanzestad Bremen is werkelijk schitterend. Het is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en monumenten met het Rathaus als absolute trots van de stad. Het gebouw staat sinds 2004 op de werelderfgoed lijst van UNESCO en heeft een boeiende geschiedenis. Rond het marktplein treft u nog veel meer bezienswaardige gebouwen aan zoals bijvoorbeeld de St. Petri Dom. Maar ontdek ook het pittoreske middeleeuwse wijkje Schnoor dat met z’n smalle straatjes en vissershuisjes doet denken aan een dorp.

Woensdag 17 april 2019

Na gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we op weg naar Hamburg. Vlak voor Hamburg maken we nog even een stop bij een wegrestaurant. Vandaar begeven we ons direct naar industriegebied Finkenwerder. Hier staat één van de meest tot de verbeelding sprekende bedrijven van Hamburg, de indrukwekkende Airbusfabriek. Na de aankomst worden we afhankelijk van de groepsgrootte opgedeeld in 2 kleinere groepen van elk maximaal 25 deelnemers. Om 12.45 uur starten de rondleidingen. Onder leiding van een deskundige gids en een veiligheidsfunctionaris kunt u nader kennismaken met de productie bij Airbus Hamburg. Een interessante ontmoeting waarbij zowel algemene onderwerpen als technische onderwerpen aan de orde komen. Na afloop van deze unieke belevenis om circa 15.15 uur verlaten we Hamburg en keren we terug naar Nederland.

Deze reis is uiteraard boekbaar door alle leden van de PVAlliander PostActief, maar is eventueel ook te boeken door leden van de PVAlliander Actief, die gelieerd lid zijn van de PVAlliander PostActief of die dat willen worden.

Deze 2 daagse reis kunnen we aanbieden
voor € 198,00 pp *op basis van deelname 45 personen.

Hierin is inbegrepen:

 • 1 overnachting in het uitstekende 4**** Hotel Courtyard by Marriott Bremen op basis van verblijf in een tweepersoonskamer
 • 1 x 3 gangen diner in het hotel
 • 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • zeer royaal lunchbuffet op de eerste dag
 • 2 uur durende rondleiding bij de Meyer Werft in Papenburg onder leiding van een (Nederlandssprekende) gids
 • bezoek aan Airbus Hamburg inclusief deelname aan de 2,5 uur durende 
zogenaamde Werksführung onder leiding van een deskundige gids en een 
veiligheidsfunctionaris
 • vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, CD- en DVD-speler en toilet en 
 begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider
 • wettelijk verplichte toeristenbelasting

U verblijft in het 4**** Courtyard by Marriott Hotel Bremen.
Dit uitstekende hotel is centraal gelegen in de directe omgeving van het Hauptbahnhof van Bremen en op geringe afstand van het Bürgerpark en de Bremer Marktplatz in het hartje van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant met geïntegreerde bar en een fitnesscenter. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitstekend verzorgd en uitgebreid ontbijtbuffet.

Beoordeling op Booking.com: Heerlijk 8.9

 

Aanvullende Informatie:

 • Datum: 16 en 17 april 2019
 • Aanvang: zie reisschema
 • Locatie: Airbus Werkstatte in Hamburg, Meijerwerft Papenburg, Industriegebied Finkenwerder Hamburg
 • Prijs: € 198,00 * op basis van deelname 45 pers / € 212,00 * op basis van deelname 40 pers / € 226,00 * op basis van deelname 35 pers.
 • Prijs introducé:
 • Prijs: € 198,00 * op basis van deelname 45 pers / € 212,00 * op basis van deelname 40 pers / € 226,00 * op basis van deelname 35 pers.
 • Contact: Ben Sluijter, Mobiel: 0613382276, email: bmc.sluijter@quicknet.nl

Minimaal aantal deelnemers: 48 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 35 pers.

Maak uw opstapplaats en kamer keuze kenbaar in het dropdown menu op de boekingspagina.

Sluitingsdatum inschrijven is 03 maart a.s.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

16 (Dinsdag) 08:00 - 17 (Woensdag) 16:00

Locatie

Airbus Werkstatte in Hamburg, Meijerwerft Papenburg

Industriegebiet Süd, 26871 Papenburg

Organisator

PV Alliander Noord en West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X