Zomerreis Romantische Strasse 19 t/m 26 augustus 2022

augustus, 2022

19aug(aug 19)08:0026(aug 26)20:00Uitverkocht!Zomerreis Romantische Strasse 19 t/m 26 augustus 2022

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Zomers genieten van de Romantische Strasse in Duitsland

Algemene informatie:

We nemen u deze reis mee naar het Frankenland, zoals de streek heet in dit gedeelte van Duitsland. Het staat vooral bekend om zijn steden met veel cultureel erfgoed binnen de stadsgrenzen. Tijdens deze reis bezoeken we o.a. de steden Würzburg, Rothenburg en Neurenberg. Tevens is het natuurschoon in het Frankenland overweldigend. De hellingen van de heuvels zijn bedekt met wijnranken en een tocht over een deel van de Romantische Strasse zal u zeker bekoren. Deze reis zit vol romantische vergezichten, prachtige steden, pittoreske dorpjes en natuur. Reisafstand Utrecht 570 km .

Programma:

In samenspraak met Bolderman Reizen hebben wij deze mooie reis voor jullie samengesteld.

 

Dag 1

Heenreis en bezoek Rüdesheim

We verzamelen deze ochtend op het terrein van de Betuwe Express in Herveld. Als er deelnemers zijn die gebruik willen maken van de 2 service lijnen worden deze ook naar dit verzamelpunt gebracht.

Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen naar Rüdesheim am Rhein. Onderweg maken we nog een stop voor koffie met gebak. Het stadje Rüdesheim ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Het middeleeuws centrum is goed bewaard gebleven. U vindt hier eeuwenoude vakwerkhuizen, terrasjes, restaurants en souvenirwinkels. De bekendste straat is de Drosselgasse. In Rüdesheim heeft u de gelegenheid om de lunch te gebruiken. Na dit bezoek rijden we naar hotel Krone in Geiselwind waar u de komende 7 nachten verblijft op basis van halfpension.

 

Dag 2

Natuurtocht Romantische Strasse en bezoek kasteel Weikersheim

Na het ontbijt maken we een mooie natuurrondrit over de Romantische Strasse. We rijden allereerst naar Creglingen voor een kort bezoek aan de gotische Herrgottskirche. Vervolgens rijden we via Röttingen met zijn wijnbouw en zonnewijzers naar Bad Mergentheim. Bad Mergentheim staat bekend om zijn voormalige waterburcht en geneeskrachtige bronnen. U kunt hier de lunch gebruiken. Vervolgens rijden we naar Weikersheim. Het slot is een van de hoogtepunten langs de Romantiche Strasse. U bezoekt het slot onder leiding van een Duits sprekende gids. Het is het stamslot van het geslacht Hohenlohe en geldt als een meesterstuk van een landelijke residentie. De luisterrijk ingerichte vertrekken zijn tot op de dag van vandaag behouden gebleven met hun complete interieur. Na de rondleiding kunt u de tuinen op eigen gelegenheid bezichtigen.

 

Dag 3

Bamberg en natuurtocht Fränkische Schweiz

We rijden naar de bier- en bisschopsstad Bamberg. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids, onder voorbehoud van beschikbaarheid, en een Duits sprekende gids brengen we een bezoek aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg wordt ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd. In de middag maken we een mooie tocht door de Fränkische Schweiz. Het gebied ligt in Oberfranken en heeft een karakteristiek berg- en  heuvellandschap met markante rotsformaties, grotten en holen. De regio heeft een indrukwekkende flora en fauna met bijvoorbeeld 40 soorten orchideeën en zeldzame roofvogels.

 

Dag 4

Bezoek tuinen Slot Veitshöchheim, boottocht en bezoek Würzburg

Vandaag rijden we door het Fränkische wijnland naar Veitshöchheim, gelegen aan de rivier de Main. Hier brengen we een kort bezoek aan de rococo tuinen van het Slot Veitshöchheim Vervolgens maken we een boottocht over de Main naar de stad Würzburg. Würzburg is een stad met veel mooie bouwwerken zoals de Dom, Residentie, burcht en de oude brug over de Main. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids, onder voorbehoud van beschikbaarheid, maken we een uitgebreide stadswandeling/rondrit door het centrum van Würzburg. In de middag heeft u tijd om te wandelen, te winkelen, het centrum te ontdekken of een bezoek te brengen aan de Residentie van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De tuinen zijn ook een bezoek waard.

 

Dag 5

Openluchtmuseum Bad Windsheim en Rothenburg ob der Tauber

We bezoeken in de ochtend het Fränkische Freilandmuseum in Bad Windsheim. Het is een uitgebreid openluchtmuseum met ruim 100 gebouwen, waaronder 2 brouwerijen, waar nog bier gebrouwen wordt, een schaapskudde, visvijver en nog veel meer. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Rothenburg ob der Tauber, een klein stadje met een grote reputatie. Nergens is er zo veel uit de Middeleeuwen bewaard gebleven als hier. Is de tijd hier misschien stil blijven staan? Als je door de oude binnenstad slentert, met zijn oeroude huizen, met knusse pleinen en hoekjes, met torens, fonteinen, poorten, vestingwerken, magazijnen en wijnlokalen, lijkt het er wel sterk op. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is.

 

Dag 6

Coburg en Bad Staffelstein.

In het groene hart van Duitsland ligt de Frankische stad Coburg. Een van de grootste middeleeuwse burchten van Duitsland torent hier hoog boven de stad uit, de Veste Coburg, ook wel de Fränkische Kroon genoemd. Zes maanden lang hield de door het rijk verbannen Maarten Luther zich verborgen op deze vesting.In de loop van de middag rijden we via Bad Staffelstein naar de Basiliek Vierzehnheiligen, ontworpen door Balthasar Neumann en gewijd aan de veertien noodhelpers. Deze 18e eeuwse bedevaartskerk is een meesterlijk werk van barokarchitectuur en zeer rijk gedecoreerd. U zult uw ogen uitkijken. Deze Basiliek telt 500.000 bezoekers per jaar. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 7

Bezoek Neurenberg en wijnproeverij

Vandaag brengen we een bezoek aan Neurenberg. Het is een middelgrote stad die in de top 10 van best bezochte steden van Duitsland voorkomt. Dat dankt Neurenberg vooral aan de vele bezienswaardigheden in het oude centrum. Het middeleeuwse karakter is in de binnenstad goed bewaard gebleven. Een bijzonder deel van de stad is het Handwerkerhof. Dit deel geeft een duidelijk beeld van hoe de ambachtlieden vroeger hun werk deden. Nog altijd worden hier op traditionele wijze goud gesmeden, potten gebakken en poppen gemaakt. U kunt een bezoek brengen aan het speelgoedmuseum ( niet inbegrepen ) waar u kunt zien dat de geschiedenis van poppen maken al eeuwen oud is. In het museum zijn allerlei leuke voorwerpen tentoongesteld waarbij u regelmatig dingen herkent uit uw eigen kindertijd. Het is ook mogelijk een van de bierbrouwerijen te bezichtigen ( niet inbegrepen ), te winkelen of te genieten op een van de terrasjes in de stad. Na dit bezoek rijden we terug richting ons hotel. Het Frankenland is een bekend wijngebied. Een bekend handelsmerk is de Bocksbeutel. We brengen een bezoek aan een van de wijngoederen voor een bezichtiging van de  kelders, wijngaard en natuurlijk ontbreekt een wijnproeverij niet.

 

Dag 8

Terugreis en bezoek Königswinter

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het toeristische plaatsje Königswinter. U hebt de gelegenheid om de lunch te gebruiken in één van de vele restaurants in het gezellige centrum. Langs de oevers van de Rijn kunt u een mooie wandeling maken. Voor aankomst in Nederland sluiten we de reis af met een 3-gangen diner. Vervolgens rijden we naar Herveld. De servicelijn brengt u weer terug naar Leiden en Amsterdam en Apeldoorn en Heerenveen

 

Reissom per persoon 8-daagse Busreis – Hotel Krone in Geiselwind  € 630,00 bij 35 – 39 deelnemers

€ 595,00 bij 40 – 44 deelnemers

€ 570,00 bij 45 – 50 deelnemers

Toeslag 1-persoonskamer € 77,00

 

Betalingen

Door veranderende wetgeving zijn we genoodzaakt om bij reizen die onder ANVR en SGR garantiefonds vallen de aanmelding en incasso te laten verzorgen door de touroperator, bij deze reis Bolderman Reizen.

Uw inschrijving bij Alliander is alleen het aanmelden met het aantal personen, uw kamerkeuze 1 of 2 persoons en natuurlijk uw adresgegevens.

Met u inschrijving gaat u gelijk akkoord dat wij uw gegevens mogen doorgeven aan Bolderman reizen zodat zij uw inschrijving kunnen bevestigen.

U ontvangt na deze inschrijving, na sluitingsdatum van 21 januari, van Bolderman de bevestiging en een aanmeldformulier. Door incasso van deze reis zal ook door Bolderman worden verzorgd.

Ook voor een eventuele annulering van de reis moet u zich melden bij Bolderman.

 

Heb u nog vragen m.b.t. de incasso regels kunt u contact opnemen met Wim van Oort, 0644874226

 

Inbegrepen in bovenstaande reissom:

 • Het vervoer per luxe Comfort Class touringcar volgens het beschreven programma uitgevoerd door een chauffeur/reisleider.
 • Servicelijn Heerenveen – Apeldoorn naar Herveld en servicelijn Amsterdam – Leiden naar Herveld.
 • 7 Overnachtingen in hotel Krone in Geiselwind op basis van halfpension ( ontbijt en 3-gangen keuzediner met saladebuffet en op de laatste avond een Fränkisch buffet ) met verblijf in een 2-persoonskamer.
 • Muziekavond in het hotel met een muzikant.
 • Programma zoals vermeld in het voorstel.
 • 2 kopjes koffie of thee met gebak op dag 1.
 • Entree Slot Weikersheim op dag 2.
 • Boottocht naar Wurzburg op dag 4 en gids in Wurzburg.
 • Entree openluchtmuseum op dag 5.
 • Wijnproeverij op dag 7.
 • 3-gangen diner op dag 8.
 • Toeristenbelasting.
 • Toesturen aanmeldingsformulier en individueel factureren van de deelnemers.
 • Bolderman Groepsreizen bagagelabels.

 

Wat niet is inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer à € 77,00 ( 2-persoonskamer voor alleengebruik ).
 • Niet genoemde optionele excursies en/of maaltijden.
 • Overige persoonlijke reiskosten (evt. visum, dranken, minibar, fooi voor de chauffeur en gids, etc.).
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering.
 • Parkeren in Herveld à € 5,00 per auto.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur.
 • SGR-bijdrage à € 5,00 per persoon

 

Deelname :

Deelname is mogelijk voor het lid met 1 introducé.

Inschrijving is mogelijk tot 1 maart 2022, maar vol is vol.

Deelnemers zijn op de hoogte met de voorwaarden die gesteld zijn door het hoofdbestuur van de personeelsvereniging Alliander PA met betrekking tot Covid 19.

Bij inschrijving zal een ieder moeten voldoen aan de eisen die door Nederland en Duitsland worden gesteld mbt het reizen en verblijven tijdens de reis. Het hebben van de 2 vaccinaties zal dus een minimale eis zijn voor deelnamen.

Hieronder ook nog door Bolderman opgesteld protocol mbt Covid reisbeperkingen.

 

BELANGRIJK – COVID INREISBEPERKINGEN & RICHTLIJNEN

Naast geldige reisdocumenten, hebben landen inmiddels ook verplichte inreisvoorwaarden opgesteld in relatie tot Covid. Het behoort tot uw verantwoordelijkheid als deelnemer om er zorg voor te dragen dat zowel op het moment van vertrek als tijdens de gehele reis volledig voldoen aan de gestelde inreis-voorwaarden en Covid-19 richtlijnen van de te bezoeken bestemming(en). Bolderman Groepsreizen is hiervoor niet aansprakelijk. Mocht er bij controles op luchthavens, onderweg, aan grenzen of tijdens andere momenten en onderdelen van de reis blijken dat bepaalde deelnemers toch niet voldoen aan de eisen en richtlijnen van de betreffende bestemmingen, dan zijn de gevolgen en eventuele extra kosten voor rekening van de opdrachtgever/hoofdboeker cq. deelnemer(s) van de groep. Bolderman Groepsreizen zal uiteraard assisteren bij voorkomende problemen, maar niet verantwoordelijk zijn voor de bijkomende kosten. Let op! Een aanpassing van de inreisbeperking voor het land of toelatingseisen voor bijvoorbeeld horeca of bezienswaardigheden naar bijvoorbeeld een 2G[1]regel (alleen gevaccineerd en genezen) is geen reden voor een kosteloze annulering van de reisovereenkomst. Benodigde vaccinaties, vallen net als geldige reisdocumentatie en visumplicht onder de persoonlijke invloedssfeer en verantwoordelijkheid van de reizigers

 

Informatie:

 • Datum: 19 t/m 126 augustus 2022
 • Locatie: Hotel & Gästehaus Krone, Kirchpl. 2, 96160 Geiselwind, Duitsland
 • Prijs: € 630,- bij 35-39 deelnemers  (Prijs € 595,00 bij 40/44 deelnemers – Prijs € 570,00 bij 45/50 deelnemers)
 • Prijs introducé: € 630,- bij 35-39 deelnemers  (Prijs € 595,00 bij 40/44 deelnemers – Prijs € 570,00 bij 45/50 deelnemers)
 • Toeslag 1-persoonskamer € 77,
 • Contact: Wim van Oort, mobiel: 0644874226, email: w.oort25@upcmail.nl

Op de boekingspagina moet u de keuze maken uit de onderstaande mogelijkheden d.m.v. het dropdown menu:

 • Keuze 1 of 2 persoonskamer
 • Kom met eigen vervoer naar Herveld: parkeren op afgesloten terrein bij de Betuwe Express (kosten €5,00 voor 7 nachten)
 • Maak gebruik van haal en brengservice met opstapplaatsen : Heerenveen of Apeldoorn
 • Maak gebruik van haal en brengservice met opstapplaatsen : Amsterdam of Leiden

 

Minimaal aantal deelnemers: 35 pers.

Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

 

Sluitingsdatum inschrijven is 1 maart 2022

 

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder mag maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

 

In verband met administratieve redenen moet per activiteit worden afgerekend. Na afrekenen kunt u weer een nieuwe activiteit boeken

U moet inloggen op de site van PV Alliander PA om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen. Beelden afkomstig van Pixabay.

 

Tijd

19 (Vrijdag) 08:00 - 26 (Vrijdag) 20:00

Locatie

Hotel & Gästehaus Krone

Kirchpl. 2, 96160

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X