Vijfdaagse Fietstocht in de mooiste provincies 6 september t/m 10 september 2021

september, 2021

06sep(sep 6)15:0010(sep 10)19:00Uitverkocht!Vijfdaagse Fietstocht in de mooiste provincies 6 september t/m 10 september 2021Hier zijn we wel even aan toe!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Vijfdaagse Fietstocht in de mooiste provincies 6 september t/m 10 september 2021

De Reiscommissie van de PV Alliander Postactief wil na een lange periode van rust een fietsreis organiseren door de mooiste regio’s van Nederland.

In samenwerking met Betuwe Expres hebben we een zeer speciale Alliander fietsreis georganiseerd over vier prachtige en makkelijk te fietsen routes in ons eigen land.

In verband met de nog steeds beperkende mogelijkheden vanwege de coronaregels, hebben we als Reiscommissie uiteraard gezocht naar een (naar ons idee) een relatief veilige uitwerking van deze reis.

 

Het idee is om deelnemers van deze 5 daagse fietsreis met eigen auto (inclusief hun eigen (elektrische) fietsen naar het centraal gelegen hotel van der Valk in de Bilt te laten rijden. Vanuit dit hotel rijden we met een touringcar die voorzien is van een speciale fietsaanhanger telkens naar een andere mooie fietsroute.

De bus haalt ons dan na voltooiing van de route weer op en brengt ons weer terug naar het hotel, waar ons dan een heerlijk dinerbuffet staat te wachten.

De auto’s van de deelnemers kunnen uiteraard gratis en veilig op het terrein van hotel van der Valk gedurende deze 5 dagen geparkeerd blijven staan.

Reisperiode: van 6 september t/ m 10 september

 

De fietsreis zal er als volgt uit gaan zien:

Dag 1 : Deelnemers rijden op eigen gelegenheid met hun ( elektrische) fietsen naar van der Valk in de Bilt, waar ze vanaf 15.00 uur kunnen inchecken en hun kamer kunnen  betrekken. Omstreeks 18.00 uur zal er een welkomst dinerbuffet zijn. Mochten de coronaregels  het niet  toelaten dat we gezamenlijk mogen eten in het restaurant. Dan wordt het eten op de eigen kamer geserveerd.

 

Dag 2 : Ontbijt in het hotel

09.30 uur vertrekken we  met touringcar naar fietsroute Gelderse Kastelenroute (42 km) Deze prachtige route leidt over de Lochemse Berg, een natuurgebied met   glooiend landschap en prachtige bomen zoals grove dennen en majestueuze beuken. In Laren staat Huis Verwolde. Het huis heet zo dankzij de bosrijke omgeving. Ook fietst u door het pittoreske dorp Barchem.

Omstreeks 16.00 uur worden we bij het eindpunt van de route met de touringcar weer opgehaald en worden we teruggebracht naar hotel van de Valk. De dag wordt afgesloten met een diner met aansluitend een overnachting in het hotel.

 

Dag 3 :  Ontbijt in hotel

09.30 uur vertrekken we met de touringcar naar fietsroute Heerlijk Harderwijk (45 km) De tocht voert vanaf Harderwijk in een afwisselend landschap van bos, stuifzand, boerenlandschap, stad en dorpjes over een mooi stukje Veluwe.

Harderwijk is een oude Hanzestad. De grandeur is terug te vinden in het centrum van de stad, waar het monumentale stadhuis de markt overheerst.

De route voert ook naar Nunspeet. Nunspeet was van oorsprong een arme gemeente die bedreigd werd door oprukkend stuifzand, tot er in het begin van de twintigste  eeuw veel werd bebost. Tegenwoordig is Nunspeet vooral bekend om zijn prachtige omgeving met veel bos, water, zand en heide.

Omstreeks 16.00 uur worden we bij het eindpunt van de route met de touringcar weer opgehaald en worden we teruggebracht naar hotel van der Valk in de Bilt.

De dag wordt afgesloten met een diner met aansluitend een overnachting in het hotel.

 

Dag 4:  Ontbijt in hotel

09.30 uur vertrekken we met de touringcar naar de fietsroute door de bossen bij Vierhouten, Apeldoorn, Hoog Soeren (47 km).

Er zijn verschillende verklaringen over het ontstaan van de naam Vierhouten. Tijdens deze fietstocht zult u waarschijnlijk het meest geloven in de verklaring  dat Vierhouten ingeklemd ligt tussen vier bossen. Apeldoorn komt van ‘apa’, vroeger middeleeuws voor water; en  ‘doorn’ wat zoiets wil zeggen als boom. Bij het water  staande bomen hebben Apeldoorn dus waarschijnlijk haar naam gegeven. Hoog Soeren heet niet voor niets zo, zoals je zult merken bij het fietsen van deze route. Maar het is de moeite waard omdat de route vooral door het kroondomeinen gaat en de  kans op het zien van wild groot is.

Omstreeks 16.00 uur worden we weer opgehaald met de bus en worden we weer naar ons hotel in de Bilt gebracht voor her diner en de overnachting.

 

Dag 5 : Vandaag beginnen we relaxed…en kunnen we uitslapen Na het ontbijt starten we tussen 10.30 en 11.00 uur met onze laatste fietsroute. De route start vanaf het hotel en heeft een lengte van goed 35 km. We beginnen in De Bilt, wat ooit is ontstaan op een uitloper van de Utrechtse heuvelrug. Naast de gemeente De Bilt fiets je ook langs de Soesterduinen en kun je eventueel nog een bezoek brengen aan het Nationaal Militair Museum in Soest. De Soester Duinen kenmerken zich door grote zandverstuivingen, heidevelden en bossen. Vervolgens fietsen we naar de plaats Bosch en Duin, wat ligt in een prachtig natuurgebied, met prachtige bossen en zandvlaktes. Het einde van de tocht is weer het hotel, waar we omstreeks 17.00 uur ons afscheidsdiner gaan nuttigen…waarna u weer huiswaarts kunt keren.

 

De prijs voor deze 5-daagse Alliander fietsreis bedraagt: 397,- euro per persoon (bij 45-50 deelnemers) bij 407,- euro (bij 40-45deelnemers).

De prijs is gebaseerd op:

 • Individuele boeking/betaling bij Betuwe Expres (www.be-travel.nl)
 • Verblijf in 2 pers. kamers in hotel van der Valk in De Bilt
 • Verzorging Halfpension (ontbijt en dinerbuffet)
 • Vervoer per luxe touringcar met fietsaanhanger op basis van wegbrengen/ophalen op dag 2,3 en 4
 • Lunchpakket per deelnemer voor onderweg op dag 2 t/m 5
 • Uitgeprinte fietsroutes op papier (1 per 2 personen)
 • Alliander reisbegeleider
 • Eventuele parkeergelden
 • Toeristenbelasting
 • Calamiteitenfonds
 • SGR-garantie

Niet inbegrepen in de reissom:

 •  1 pers. kamer toeslag 110 euro per persoon
 •  niet benoemde lunches diners en entreegelden
 •  niet genoemde drankjes tijdens lunches, diners en overige persoonlijke uitgaven en/of      fooien.
 •  Reis-en annuleringsverzekeringen (u dient dit zelf te verzorgen)

Speciale aanvullende voorwaarden:

Het vervoer wordt uitgevoerd conform de richtlijnen van het RIVM, hetgeen betekent:

 • Dat u middels de inschrijving van deze reis akkoord gaat bij het vervoer met de touringcar, met het dragen van een mondkapje tijdens het in-en uitstappen en tijdens de rit.
 • Dat u middels de inschrijving, tevens verklaart dat hij/zij geen last heeft van verkoudheidsklachten, verhoging, koorts of benauwdheid.

 

Informatie:

 • Datum: 06 september t/m 10 september 2021
 • Aanvang: 15.00 uur
 • Startlocatie: Van der Valk in de Bilt – De Holle Bilt 1, 3732 HM De Bilt
 • Prijs: € 397,00 (bij 45/50 deelnemers) – € 407,00 (bij 40/45 deelnemers)
 • Prijs introducé: € 397,- (bij 45/50 deelnemers) – € 407,- (bij 40/44 deelnemers)
 • Prijs € 415,00 (bij 35/39 deelnemers)voor introducé gelden de zelfde prijzen
 • prijs  €428,00 (bij 30/34 deelnemers) voor introducé gelden de zelfde prijzen
 • Één persoons toeslag € 110,-
 • Contact: Gerard de Feber, Tel.: 0653445850, email: gdefeber@gmail.com

Op de boekingspagina moet aangeven of u met één of twee personen deelneemt.

Minimaal aantal deelnemers: 30 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 26 juli 2021

Bij afmelding binnen 5 dagen voor de aktiviteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. In geval van ziekte of familieomstandigheden zal de organisator i.o.m. het afd. bestuur hiervoor een passende oplossing zoeken.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

6 (Maandag) 15:00 - 10 (Vrijdag) 19:00

Locatie

Van de Valk De Bilt

De Holle Bilt 1

Organisator

Noord - Oost - West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X