Musical “De man van La Mancha” Orpheus Apeldoorn

maart, 2024

11maa14:3018:00Activiteit verlopenMusical “De man van La Mancha” Orpheus Apeldoorn

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

Musical “De man van La Mancha” Orpheus Apeldoorn

Wederom gaan we weer het theater in en wel theater Orpheus Apeldoorn.
Op zaterdag 13 april 2024 hebben we mooie 1ste-rangs plaatsen voor u gereserveerd voor de musical “De man van La Mancha” met Huub van der Lubbe als Don Quichot.

‘Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?’

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes – een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt het aanstekelijke verhaal van de idealist Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamenco concert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachte.

Wij hebben voor de innerlijke mens gezorgd na afloop van de musical middels een 3-gangen diner in Restaurant 055.
Op dit moment is nog niet duidelijk wat het menu zal worden, maar onze ervaring leert dat het een keuze zal worden tussen vis of vlees en dat het grandioos zal zijn. In ieder geval is alle drank, inclusief Bier, wijn en binnenlands gedistilleerd, inbegrepen en er wordt afgesloten met een uitgebreid toetjesbuffet en koffie/thee.

Nb: Schrijf u snel in, want vol is vol. Deze aanbieding is op basis van eigen vervoer. Bij theater Orpheus is een parkeergarage. Mocht deze vol zijn, dan is er op redelijke loopafstand nog een parkeergarage (Museum Centrum), Er is hier een theatertarief mogelijk. Zie voor informatie “www.orpheus.nl/jebezoek”

Orpheus is 1 uur voor aanvang geopend, de zaal gaat ongeveer 20 minuten voor aanvang open.

 

Informatie:

  • Datum: 13 april 2024
  • Aanvang: Aanvang musical 14.30 uur
  • Adres: Theater Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
  • Prijs: € 70,00 p.p.
  • Prijs introducé: € 70,00 p.p.
  • Contact: Willem Jansen, Tel.: 026-3818303, Mobiel 06-42810921, email: jansenbas@kpnmail.nl

 

Minimaal aantal deelnemers: 30

Maximaal aantal deelnemers: 50

 

Sluitingsdatum inschrijven is 09 maart 2024

Als de activiteit uitverkocht is kunt u contact opnemen met de eerste contactpersoon. Hij zal u op een reservelijst plaatsen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat iemand zich afmeld. U kunt hier echter geen rechten aan ontleden.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 100,00 pp. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur met 1 introducé). Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

 

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

(Maandag) 14:30 - 18:00

Locatie

Theater & Congres Orpheus

Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Oost

Comments (0)

Laat een reactie achter

X