8 Dagen Ierland

september, 2017

12sepallday19Uitverkocht!8 Dagen IerlandGeweldige reis!!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

8 Dagen Ierland

Het eiland Ierland, met een landschap bestaande uit o.a. schitterende klippen, de vele culturele hoogtepunten en de bruisende steden Dublin en Cork. Dit is in een notendop de omschrijving van Ierland.

Geniet van de schitterende natuur en de kenmerkende geschiedenis, of maak kennis met de gastvrijheid in de vele pubs die Ierland rijk is. Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u de kalksteenformatie van de Burren en kunt u de Cliffs of Moher bekijken. Ook is er een mogelijkheid om de beroemde route „Ring of Kerry“ te rijden.

DAG 1 Heenreis
Vanaf o.a. de opstapplaats Akersloot rijden we vandaag richting Calais. Vanaf Calais maken we de overtocht naar Dover. Eenmaal aangekomen in Dover rijden we verder richting Londen. U overnacht in een hotel in de omgeving van Londen, maar eerst kunt u ’s avonds genieten van een diner.

DAG 2 Overtocht Holyhead – Dublin
Op dag 2 maken we de tweede overtocht, van Engeland naar Ierland. We vertrekken ‘s morgens rond 07.00 uur vanaf ons hotel in de omgeving van Londen en rijden naar Holyhead aan de westkust van Engeland. Vanaf hier gaan we per boot verder naar Ierland, de boottocht duurt zo’n 3,5 uur. U overnacht in een hotel in Dublin.

DAG 3 Natuurtocht en Cliffs of Moher
Vandaag maken we een natuurtocht door het beroemde nationaal Park Burren. Het Park Burren is een ruig rotslandschap, dat doorsneden wordt door kronkelende riviertjes en een wirwar van grotten en meren. Tevens ziet u vandaag de klippen van Moher, want het nationaal Park Burren grenst met de westzijde aan de steile klippen van Moher. Deze klippen rijzen maar liefst 120 meter omhoog uit de Atlantische Oceaan en behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. Vanaf deze klippen heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. We vervolgen onze tocht verder richting Limerick waar we een stop maken bij Bunratty Castle en Folk Park. Dit is een openluchtmuseum waar het leven in Ierland rond 1900 wordt uitgebeeld. In het museum vindt u typisch Ierse cottages, een kerk, een molen en een oud dorpsstraatje met een postkantoor, een school, en natuurlijk een pub. Aan het einde van de middag rijden we naar het hotel in Nenagh waar u de komende 3 nachten zult overnachten.

DAG 4 dagtocht Ring of Kerry
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt er voor kiezen om de indrukwekkende dagtocht „Ring of Kerry“ te maken, deze dient u wel eerst reserveren. Ook kunt u ervoor kiezen de dag naar eigen inzicht in te delen. We maken een spectaculaire rondrit door groene dalen en langs de indrukwekkende bergen om het schiereiland Iveragh in de County Kerry. We zullen een bezoek brengen aan Ladies View, hier heeft u bij helder weer een geweldig uitzicht over de meren van Killarney. Bij minder weer is de hele omgeving mysterieus omsluierd door een waas van mist. Ook brengen we een bezoek aan Waterville, dat prachtig gelegen is op een lagune tussen het Lough Currane en de Atlantische Oceaan. Hier kunt u het standbeeld van filmster Charlie Chaplin bewonderen, deze is hier geplaatst vanwege zijn frequente bezoek. Vervolgens rijden we via Castlecove, met het imposante Staigue Fort uit 500 voor Christus, naar het schilderachtige Sneem met bontbeschilderde huisjes, waar u kunt genieten van de huisjes waar ook van de prachtige natuur.

DAG 5 Cork
Deze dag zullen we de op één na grootste stad van Ierland bezoeken namelijk de stad Cork. De naam is afgeleid van het Ierse woord “corcaigh” dat moerassige plaats betekent en verwijst naar de ligging van de stad aan de rivier. Hier zullen we onder leiding van een gids een stadswandeling maken. Ierland is zeer katholiek en heeft daarom vele kerken en kathedralen, twee daarvan moet u zeker bezoeken, de St. Mary’s Cathedral en de St. Finnbar’s Cathedral. Deze dag heeft u ook een aantal uren tijd om zelf in te delen, dan kunt u bijvoorbeeld gaan winkelen of wat drinken op één van de vele terrasjes. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Nenagh.

DAG 6 Dublin
Vandaag zullen we, na het ontbijt, de grootste stad van Ierland aandoen, Dublin. Deze stad wordt gedeeld door een rivier genaamd de Liffey. Volgens vele, deelt deze rivier Dublin op in een zichtbaar armer noorden en een rijker zuiden. Onder leiding van een gids zullen we een stadsrondrit door Dublin maken. U bekijkt onder andere: Merrion Square met de prachtige 18e eeuwse herenhuizen, Dublin Castle en de grote St. Patrick’s Cathedral. Mogelijk heeft u deze dag nog enkele uren vrij te besteden, een aanrader is om dan een bezoek te brengen aan de drukke winkelstraat O’Connell street of één van de musea. Indien u wenst kunt u ’s avonds een bezoek brengen aan de beroemde en gezelligste wijk van Dublin; de Temple Bar. Hier vind u gezellige pubs, bars en zalen met elke 3e avond live-muziek. De avondexcursie Temple Bar bestaat uit het vervoer tussen het hotel en de wijk Temple Bar. We overnachten in Dublin.

DAG 7 Overtocht Dublin – Holyhead
Vandaag verlaten we Ierland weer. We gaan aan boord voor de 3,5 uur durende overtocht van Dublin naar Holyhead. Daar aangekomen rijden we naar ons hotel in de omgeving van Londen.

DAG 8 Terugreis
Op deze laatste dag staat de terugreis op het programma. We vertrekken richting Dover waar u aan boord zult gaan voor de overtocht naar Calais. Vervolgens rijden we weer richting Nederland. Onderweg krijgt u de mogelijkheid om iets te eten.

Hotel omgeving Londen – nabij Heathrow
U verblijft in een 3* hotel in de omgeving van Londen. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Er is een lift aanwezig in het hotel. Bewleys hotel Newlands Cross Dublin 3* of vergelijkbaar Hotel met restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, tv, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Het hotel beschikt tevens over een lift. Abbey Court Hotel Nenagh 3* of vergelijkbaar Hotel met bar en restaurant. Kamers met telefoon, tv, koffie- en theezetfaciliteiten, douche en toilet. Er is een lift aanwezig.

Afscheidsdiner
Als de reis bijna ten einde is gaan we nog even na praten tijdens het diner.

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar Comfort Class voorzien van alle faciliteiten
 • Vervoer ter plaatse
 • Uw eigen opstapplaats(en) Akersloot Motel,Haarlem Ijsbaan,Leiden Transferium, Nieuwleusen en Rai P18.
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer in bovengenoemde hotels of vergelijkbaar
 • 7 maal ontbijt
 • 7 maal diner
 •  Afscheidsdiner
 • 4 bootovertochten:
 1. Calais – Dover
 2. Holyhead – Dublin
 3. Dublin – Holyhead
 4. Dover – Calais
 • Stadswandeling Cork onder leiding van een gids
 • Stadswandeling/rondrit Dublin onder leiding van een gids
 • Dag 4 – dagtocht „Ring of Kerry“
 • Dag 6 – avondexcursie Temple Bar
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider

De reissom is exlusief:

 • Reis- en ongevallenverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoons kamers € 150,00 p.p.
 • Overige verzorging
 • Overige entreegelden/excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes, fooien etc.

 

Informatie:

 • 12 t/m 19 september
 • Prijs: € 565,00 (toeslag eenpersoonskamer € 150,00)
 • Prijs introducé: € 565,00 (toeslag eenpersoonskamer € 150,00)
 • Contact: Henk Dijkstra, Tel.: 06 430 77 697, email: hdijkstra@meant2b.nl
 • automatische incasso 23 juli 2017

Bij het boeken moet u een opstapplaats kiezen via het dropdownmenu(opties) Nieuwleusen en Amsterdam Rai moet u aangeven in het veld opmerkingen.

Sluitingsdatum inschrijven is 12 juli 2017!

Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 52 pers.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. In geval van ziekte of familieomstandigheden zal de organisator i.o.m. het afd. bestuur hiervoor een passende oplossing zoeken.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Om deel te kunnen nemen aan een van de PV Alliander activiteiten dient u eerst in te loggen. Gebruik de login mogelijkheid rechtsboven in de pagina, lidnummer en wachtwoord/Postcode (zonder spaties). Als u nog geen lid bent van de PV Alliander aarzel dan niet langer en schrijf u nu snel in, zodat u kunt deelnemen aan de diverse leuke activiteiten die PV Alliander organiseert voor zijn leden.

 • Uitleg hoe u zich kan aanmelden kunt u hier vinden: LID WORDEN

Tijd

september 12 (Dinsdag) - 19 (Dinsdag)

Organisator

PV Alliander PA Afdeling West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X