5 dagen genieten als God in Frankrijk, maar dan in Sauerland

juni, 2018

19jun(jun 19)07:3023(jun 23)07:30UITVERKOCHT5 dagen genieten als God in Frankrijk, maar dan in Sauerland

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

5 dagen genieten als God in Frankrijk, maar dan in Sauerland

Van 19 t/m 23 juni organiseert afdeling Oost commissie Nijmegen een All inclusief reis naar Sauerland. Leven als God in Frankrijk is nu mogelijk, want als u met ons meereist zijn bijna alle uitgaven deze reis inclusief.

Wij hebben voor deze reis hotel Alpin vastgelegd in het mooie Rothaargebergte, rustig gelegen in een van de buitenwijken in het mooie Schmallenberg.
Een reis waar we veel laten zien van de omgeving, bezoeken o.a. Kassel, Korbach en Lippstadt, kijken binnen in slot Wilhelmshone en bezoeken de prachtige landschapstuinen en natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de Warsteiner brouwerij. De avonden genieten we van een heerlijk buffet en het door het hotel aangeboden entertainment programma.

Hieronder het volledige programma van deze schitterende reis.

DAG 1 Heenreis en bezoek Warsteiner Brouwerij
Na het vertrek vanuit Nijmegen of Herveld rijden we naar het Sauerland naar hotel Alpin. Bij aankomst in het hotel staat de lunch voor u klaar. Na de lunch brengen we een bezoek aan de beroemde Warsteiner brouwerij in Warstein waar u een rondleiding krijgt. Allereerst vindt er een multimedia presentatie plaats over de geschiedenis van het brouwen, vervolgens is er een rondleiding met een “treintje” door de brouwerij die wordt afgesloten met 1 drankje uit het assortiment ( alcoholisch of niet-alcoholisch ).

DAG 2 Dagtocht Kassel
In de ochtend vertrekken we naar het centrum van Kassel waar u even vrije tijd heeft. Kassel wordt ook wel sprookjesstad genoemd. Het heeft deze naam te danken aan de gebroeders Grimm. Zij woonden en werkten jarenlang in Kassel en schreven van hieruit tal van hun inmiddels wereldberoemde sprookjes: Roodkapje, Sneeuwwitje, Rapunzel… De historie van de gebroeders Grimm is verzameld in Grimmwelt, een leuk en interessant museum. Winkelen is mogelijk in de winkelcentra Kurfürstengalerie en de Königsgalerie.

Vervolgens brengen we een bezoek aan Slot Wilhelmshöhe in Kassel. Onder leiding van een gids bezoeken we de zuidelijke vleugel van het kasteel, waar oorspronkelijk de gasten werden verwelkomd. In dit deel bevinden zich o.a. de prachtige oude eetkamer, de portrettengalerie en de schrijfkamers. Daarna is er vrije tijd om de tuinen te bekijken. Volgens velen wordt Park Wilhelmshöhe gerekend tot de meest indrukwekkende creatie op het gebied van tuinarchitectuur. En mede om die reden staat het park vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de vele fonteinen en romantische prieeltjes.

Uniek zijn ook de “Wasserspiele” op woensdag, zondag en feestdagen. Om 14.30 uur begint het water te lopen bij het barokke standbeeld Hercules en eindigt om 15.45 uur bij de grote fontein.

Tijdschema:
09.00 uur Vertrek vanaf het hotel.
10.30 uur aankomst en vrije tijd in het centrum van Kassel.
13.00 uur vertrek vanuit het centrum naar Slot Wilhelmshohe.
13.30 uur Bezoek Slot Wilhelmshöhe, onder leiding van een gids bezoekt u de WeiBensteinflügel.
15.00 uur Vrij bezoek tuinen en Wasserspiele.
16.30 uur Vertrek naar het hotel.

DAG 3 Roofvogelshow Adlerwarte Berlebeck en Detmold
Via een mooie route rijden we naar de Adlerwarte Berlebeck. Vanaf uw zitplaats op de tribune kijkt u prachtig uit over het Teutoburgerwald en ziet u de roofvogels in actie in hun natuurlijke omgeving tijdens de 40 minuten durende roofvogelshow. U kunt een kijkje nemen in het informatiecentrum, de verschillende volières bekijken en een drankje nuttigen op het terras. Vervolgens rijden we naar Detmold. De meer dan 740 jaar oude residentie- en voormalige hoofdstad van het Vorstendom Lippe is bekend door het Hermanns-Monument, dat herinnert aan de “Slag in het Teutoburger Woud”. Maar ook de historische binnenstad en veel andere bezienswaardigheden maken de stad aantrekkelijk voor bezoekers. U kunt een bezoek brengen aan Slot Detmond. Imposant is de “rode kamer” geheel in barokke stijl ingericht met Venetiaanse kroonluchters en porseleinen serviezen in de vitrines.

Dag 4 Heimatmuseum, Korbach en boottocht Diemelsee
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het sfeervolle Heimatmuseum in Holthausen waar lang vervlogen tijden herleven en u maar liefst 4 etages ( met lift ) vol oude ambachten als boekenbinder, sigarenmaker en leisteenbewerker vindt. Na dit bezoek rijden we via een prachtige route door het Sauerland naar het historische stadje Korbach, de historische stadskern met Duitse vakwerk- en steengevelhuisjes, de gotische St. Nikolaikerk en de St. Kilianskerk zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast staat het stadje voornamelijk bekend vanwege de dubbele stadsmuur. Vervolgens rijden we naar de Diemelsee waar we boottocht maken.

DAG 5 Bezoek Lippstadt en terugreis
Na het ontbijt rijden we naar Lippstadt. Het historische centrum heeft vele oude woonhuizen in vakwerkstijl. Deze historische stad wordt vanwege zijn velen meren en kanalen ook wel het Venetië van Westfalen genoemd. Door de smalle straatjes en de architectuur heeft het centrum een romantische uitstraling. Bezienswaardig zijn hier onder andere de Marienkirche, het stadhuis en de vakwerkhuizen. Tevens zijn er volop winkelmogelijkheden.

Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland. We sluiten de reis af met een 3-gangen diner in Nederland. Terugkomst circa 21.00 uur.
Prijsinformatie. De prijs bedraagt bij deelname van: 45 – 50 personen: € 360,00( € 15,00 verhoging bij minder dan 40 deelnemers)voor Lid en 1 introduce ( max. 2 personen).

Bij de prijs is inbegrepen:

 • Vervoer per luxe Tourist Class touringcar volgens het omschreven programma. De auto’s kunnen deze reis gratis geparkeerd worden op het terrein van de Betuwe Express in Andelst.
 • 4 Overnachtingen in hotel Alpin op basis van verblijf in een 2-persoonskamer op basis van All Inclusive.
 • Ontvangst met warme lunch.
 • 4 x ontbijtbuffet, 4 x warme lunch of lunchpakket, 4 x dinerbuffet.
 • Gratis gebruik koffie corner: de gehele dag gratis koffie en thee.
 • Gratis consumpties tussen 17.00 uur en 24.00 uur (frisdranken, vruchtensappen, bieren, jenevers, wijnen, apfelkorn).
 • Avondprogramma in het hotel vol entertainment en vertier, zoals live muziek.
 • Gratis gebruik van alle hotelfaciliteiten.
 • Alle entrees zoals genoemd in het programma
 • 3-gangen afscheidsdiner op dag 5 incl. 1 consumptie.

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 120,00. De toeslag voor de 1-persoonskamers is gratis voor de eerste 5 x 1-persoonskamers. Vanaf de 6 de 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 120,00. p.p.
 • Overige persoonlijke uitgave en fooien
 • Reis en Annuleringsverzekering.(Reisverzekering verplicht af te sluiten)

Hotelinformatie:
Alpinhotel in Schmallenberg 3-sterren

Adres:
Alpinhotel
An der Almert 11
57392 Schmallenberg
Telefoon: 0049 – 2972 3030
www.sauerland-alpin-hotel.de

Ligging:
Het hotel ligt in het groene landschap van het natuurreservaat Rothaargebirge in de rustige buitenwijken van Schmallenberg.

Faciliteiten:
Het hotel is voorzien van een lift, restaurant, bar en een spa met binnenzwembad, sauna en schoonheidssalon.

Kamers:
De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Een aantal kamers heeft een balkon.

Aanvullende Informatie:

 • Datum: 19 juni t/m 23 juni 2018
 • Aanvang: Volgt
 • Locatie: Alpinhotel, An der Almert 11, 57392 Schmallenberg
 • Prijs: € 360,- p.p. (Prijs 1 persoonskamer €120,00 p.p.( gratis voor de eerste 5 boekers)).
 • Prijs introducé: € 360,- p.p. (Prijs 1 persoonskamer €120,00 p.p.( gratis voor de eerste 5 boekers)).
 • Contact: Theo Wullings, Mobiel: 06 54770527, email: t.wullings@chello.nl
 • Contact: Cor Koppers, Mobiel: 06 10311278
 • Contact: Wim van Oort, Mobiel: 06 44874226 ( na 16.00 uur )

Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

Sluitingsdatum inschrijven 4 mei 2018

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 420,- pp. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Tijd

19 (Dinsdag) 07:30 - 23 (Zaterdag) 07:30

Locatie

Alpinhotel

An der Almert 11, 57392 Schmallenberg

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Oost

Comments (0)

Laat een reactie achter

X