5 Dagen Eifel en Luxemburg

mei, 2022

17mei(mei 17)09:0021(mei 21)20:00Uitverkocht!5 Dagen Eifel en Luxemburg

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

5 Daagse reis Eifel en Luxemburg

Hotel am Park Stadtkyll ligt in de prachtige vulkaaneifel voor gezellige uitstapjes naar Trier, Koblenz, Monschau, Bad Münster Eifel, België en Luxemburg. Het hotel beschikt over twee gezellige restaurants . De kamers beschikken over een badkamer met douche/toilet, televisie en Wifi. Alle kamers zijn per lift bereikbaar.

Programma:

Dag 1: dinsdag 17-5-2022   

Heenreis en rondrit Eifel

09.45 uur       : Verzamelen in Herveld, Onderstalstraat 4

10.00 uur       : Vertrek naar Stadtkyll.

13.00 uur        : Verwachte aankomst bij ons hotel in Stadtkyll. Er staat een lunch voor u klaar. Vervolgens maken we kennis met het stadje Stadtkyll en maken we een korte rondrit door de omgeving, de Schneifel. Deze 20 km lange heuvelrug is met toppen van bijna 700 meter hoog, de hoogste in de Eifel. De avond is naar eigen inzicht te besteden.

 

Dag 2: woensdag 18-5-2022   

Dagtocht Eifel met bezoek aan Bad Munster Eifel en Wildpark Daun,

Vanochtend brengen we een bezoek aan Bad Munstereifel. Een schilderachtig stadje met prachtige gebouwen, smalle straatjes en leuke cafeetjes. Een daarvan is het Heino Café,  waar u kunt genieten van koffie met huisgemaakte taart. Vaak is de beroemde schlagerzanger Heino zelf te vinden in dit cafe. Tegen de middag rijden we naar Daun. Daun is prachtig gelegen in de Vulkaneifel en is bekend om haar wildpark. Met onze eigen touringcar rijden we een 8 kilometer lange tocht door dit mooie park langs edelherten, wilde zwijnen, damherten, moeflons, jaks, przewalskipaarden, roofvogels, berberapen en lama’s. Er wordt regelmatig gestopt om alles van dichtbij te bekijken en eventueel de dieren te kunnen voeren.

 

Dag 3: donderdag 19-5-2022

Luxemburg: Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het Groothertogdom Luxemburg. Direct over de grens staan we al in één van de mooiste plaatsen van het land: Vianden. Het sfeervolle stadje is als een ring gebouwd om de Feodale burcht, die op een rots hoog boven het stadje uittorent. Vervolgens rijden we naar het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. We eindigen de dag in de oudste stad van Luxemburg, Echternach, om vervolgens weer naar Stadtkyll terug te keren.

 

Dag 4: vrijdag 20-5-2022    

Trier en Bernkastel

Vanochtend bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken. In de middag rijden we langs de oevers van de Moezel naar Bernkastel, dat met het tegenovergelegen Kues één stad vormt.

Volgens velen is Bernkastel het mooiste wijnstadje aan de Moezel. In het centrum van Bernkastel waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e- eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omzoomd door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur.

 

Dag 5: zaterdag 21-5-2022  

Terugreis, Rursee en Monschau

v.a. 08.00 uur    : Ontbijt, uitchecken en koffers in de touringcar laden.

09.30 uur           : Aanvang terugreis vanuit Stadkyll. We rijden een mooie route door de Eifel naar de Rursee, één van de grootste stuwmeren   van Duitsland. Hier gaan we een boottocht maken. Vervolgens bezoeken we het stadje Monschau. De ligging, diep in het dal aan de rivier de Roer, de groene omgeving en de talloze vakwerk-huizen maken van Monschau   een schitterende bestemming en ideale laatste stop, voordat we de Nederlandse grens weer oversteken en huiswaarts keren. Het afscheidsdiner zal plaatsvinden bij “Hostellerie de Maasduinen” te Velden

 

De reissom is inclusief:

 • 4 overnachtingen in Hotel am Park 3*
 • Verblijf in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • 4 maal uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4 maal lunch(pakket)
 • 4 maal culinair 3-gangen dinerbuffet
 • Welkomstdrankje
 • Kofferservice (op aanvraag)
 • Dagelijks gratis consumpties tussen 17.00 – 24.00 uur (frisdranken, vruchtensappen, bier, wijn, jenever, apfelkorn)
 • ’s Avonds entertainment
 • Gratis gebruik van alle hotelfaciliteiten
 • Kurtax/toeristenbelasting
 • Entree Wildpark Daun
 • Boottocht op de Rursee of Obersee
 • Afscheidsdiner

 

Wat is er niet inbegrepen?

 • Overige niet genoemde maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele lunches
 • Overige entreegelden ter plaatse
 • Een reis en annuleringsverzekering (verplicht bij reizen met PV Alliander PA)

Het is een voorwaarden van deelname dat u zelf een reis en annuleringsverzekering afsluit voor deze reis. Let er op of hij ook is aangepast met de nieuwe corona regels m.b.t. annulering en repatriëring.

Aanvullende informatie:

Opstapplaats is het parkeerterrein van Betuwe Express  Onderstalstraat 4 6674 ME Herveld

Voor degene die er de voorkeur aan geven om met de trein vanuit Noord of West naar de opstapplaats in Herveld te gaan , staat er op het station in Arnhem een gratis pendelbusje, die u naar de opstapplaats Herveld brengt ( en uiteraard ook weer terug).

Geef u keuze aan in het keuze menu.

 

Nu het er naar uitziet dat we de corona steeds meer onder controle krijgen en het merendeel van onze leden is gevaccineerd, durven wij het weer aan om volgend jaar een aantal buitenlandse reizen te organiseren. Uitgangspunt hierbij is dat uw gezondheid en uw veiligheid steeds voorop zal staan.  Daarom zijn tijdens al onze reizen de Alliander reisbegeleiders volledig gevaccineerd en zullen zich houden aan de coronamaatregelen die gelden in elk land. Datzelfde verwachten we ook van alle deelnemers van de reizen… Daarom vragen we ook van alle deelnemers aan deze buitenlandse reizen dat ze bij inschrijven van de reis volledig zijn gevaccineerd en zich zullen houden aan de dan geldende corona regels. 

We zullen hetzelfde ook vragen aan onze touroperators en hun eventuele buschauffeurs en reisgidsen, die ons tijdens de reizen zullen begeleiden.

Dit alles om het risico op mogelijke besmettingen onderweg te voorkomen, waardoor ook allerlei vervelende consequenties kunnen ontstaan ten aanzien van quarantaine-maatregelen.

En natuurlijk vertrekken we alleen als het van de autoriteiten mag en zullen we moeten accepteren dat er voor de reis nog speciale voorschriften kunnen gelden. Zo kunnen er mogelijk aanvullende reisbepalingen van toepassing zijn op het moment van vertrek. 

Wel zult u zich moeten realiseren dat het moeten dragen van een mondkapje tijdens de reis, of het moeten overleggen van een geldig vaccinatiebewijs of vaccinatiepaspoort voor aanvang van de reis of tijdens de reis bijvoorbeeld bij een gezamenlijke maaltijd, voor u geen reden kan  zijn om kosteloos te annuleren.

Bent u (nog) niet volledig gevaccineerd…maar hebt u wel interesse in een reis…neem dan contact op met de betreffende Alliander reisbegeleider.

 

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur met 1 introducee).

Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

Informatie:

 • Datum: 17 t/m 21 mei 2022
 • Aanvang: zie beschrijving
 • Locatie: Hotel Am Park, Kurallee 13, 54589 Stadtkyll Duitsland
 • Prijs: € 430,00 bij 35-39 deelnemers / € 410,00  bij 40-44 deelnemers / € 385,00 bij  45-50 deelnemers
 • Prijs introducé: € 430,00 bij 35-39 deelnemers / € 410,00  bij 40-44 deelnemers / € 385,00 bij  45-50 deelnemers
 • Contact: Theo Wullings, Tel.: 0654770527, email: t.wullings@chello.nl

Minimaal aantal deelnemers: 35 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 01 februari 2022

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 430,- pp.

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

17 (Dinsdag) 09:00 - 21 (Zaterdag) 20:00

Locatie

Hotel Am Park

Kurallee 13

Comments (0)

Laat een reactie achter

X