5 daagse fietsreis naar het Ruhrgebied en Sauerland

juni, 2019

03jun(jun 3)08:0007(jun 7)18:00Activiteit verlopen5 daagse fietsreis naar het Ruhrgebied en Sauerland

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

5 daagse fietsreis naar het Ruhrgebied en Sauerland

De PV Alliander Postactief afdeling Noord organiseert in 2019 een mooie 5 daagse fietsreis naar het Ruhrgebied. Zo’n fietsreis betekent genieten! De reis wordt met een comfort class touringcar van Dalstra Reizen uitgevoerd, waarbij uw eigen fiets in een luxe fietstrailer wordt vervoerd. Ter plaatse verblijft u in prima hotels en zijn de fietsroutes voor u uitgestippeld. Zo blijft er voldoende tijd over om onderweg plaatsjes en bezienswaardigheden te bekijken. Ook het meenemen van elektrische fietsen is geen probleem. De fietstrailers van Dalstra Reizen zijn zodanig aangepast dat er ruimte is voor het meenemen van voldoende elektrische fietsen. Tandems kunnen helaas niet mee.

Deze fietsreis begint in Winterberg waar de Ruhr ontspringt. Het gebied is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Vanaf hier fietsen we door wat ooit het grootste kolen- en staalindustrie gebied was, namelijk het Ruhrgebied. In loop de jaren in dit gebied omgetoverd tot een groene oase met stuwmeren en rivier-uiterwaarden. De meeste zware industrie is verdwenen en diverse fabrieken en bedrijven zijn nu industrieel erfgoed. Oude jaagpaden en spoorlijnen zijn veranderd in mooie fietspaden. Een groen paradijs voor de fietsliefhebber.

Reisprogramma

Dag 1 Ruhrquelle-Olsberg (ca 21 km)
Via een paar opstapplaatsen rijden we naar de omgeving van Winterberg waar de Ruhrquelle ligt. Vanaf hier fietsen we over gravel- en asfaltpaden langs kleine dorpjes naar Olsberg. Het is heerlijk fietsen alhoewel er onderweg een paar kleine heuvels zijn, die door menigeen goed genomen kunnen worden. Met de touringcar, die aan het einde van de rit op ons wacht rijden we naar het Dorint hotel, een prima viersterrenhotel in het dorp Neiheim-Husten dichtbij Arnsberg op een prachtige locatie. In de avond genieten we hier van een lekker dinerbuffet.

Dag 2 Herdringen-Westhofen (ca. 50 km)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we met de bus naar Herdringen. Vanaf Herdringen dalen we naar de Ruhr om deze stroomafwaarts te volgen. Eerst fietsen we tussen wegen en de Ruhr en vervolgens over weggetjes door groene uiterwaarden langs de rivier. De route slingert verder door de weilanden en vaak langs de oever van de Ruhr tot aan het eindpunt in Westhofen. Vanaf hier reizen we met onze bus en onze fietsen naar hotel Webers, gelegen in de Ruhrtoren, een voormalig gebouw van de Gasunie, in een rustig deel van de stad Essen. In de avond staat er een dinerbuffet voor u klaar. We verblijven hier de komende 3 nachten.

Dag 3 Bathey- Dahlhausen (ca. 46 km)
Na het ontbijtbuffet vanmorgen en een korte busrit, starten we vandaag aan de Hengsteysee en volgen het fietspad langs de oever naar Herdecke, met zijn mooie vakwerkhuizen. Het volgende meer dat we volgen is de Harkortsee. De route loopt door het groen, ver weg van het drukke verkeer. Onderweg passeert u een stilgelegde steenfabriek en kolenmijn, nu cultureel erfgoed.
Op ca. 2 km vanaf de route ligt de oude binnenstad van Hattingen, met prachtige vakwerkhuizen. We fietsen verder langs de mooie Ruhr en bij Dahlhausen keren we met de bus terug naar het hotel. In de avond kunt u genieten van het diner.

Dag 4 Essen-Mülheim aan de Ruhr (ca 34 km)
Na het ontbijt fietsen we vanaf ons hotel via de mooie Ruhrallee naar beneden tot aan de Ruhr.
Over het fietspad komen we bij het stationnetje Essen-Hugel. Hier is de ingang naar de villa van de staalmagnaat Krupp. E villa, die in een prachtig park ligt is te bezichtigen. (entreeprijs van 5,00 euro per persoon is in de reissom inbegrepen). We volgen het fietspad verder langs de oever en passeren een stuw en in Mintard de langste stalen (Krupp) Autobahnbrucke van Duitsland. De route eindigt bij Mülheim a.d. Ruhr bij kasteel Broich. Per bus gaan we weer terug naar ons hotel. In de avond genieten van ons laatste diner in dit hotel.

Dag 5 Mülheim a.d Ruhr – Duisburg (ca. 17 km) …en terugreis
De route start na het ontbijt in Mülheim en al gauw zien we een voormalige watertoren, nu uitzichttoren en tevens informatiecentrum over water. De Ruhr is ondertussen een breed stromende rivier geworden met daaraan Duisburg als grootste binnenscheepvaarthaven van Europa. Dit is ook waar onze tocht eindigt op de plek waar Ruhr en rijn samenstromen. Met de bus keren we terug naar Nederland. Onderweg hebben we nog ons afscheidsdiner. Daarna wordt iedereen naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

De prijs bedraagt:

449,- euro per persoon ( bij deelname van 31-36 personen)
469,- euro per persoon (bij deelname van 26-30 personen)
509,- euro per persoon (bij deelname van 21-25personen)

Toeslag 1 persoonskamer: 80,- Euro

 

Prijs is inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar.
 • Begeleiding van ervaren chauffeur.
 • 5 x verzorging op basis van half pension – 1 x Dorint hotel / 3 x Webers hotel
 • 2-persoonskamers met douche en toilet.
 • Vervoer van uw fietsen.
 • Fietsboekjes.
 • Afscheidsdiner incusief 1 drankje (Bier,wijn of frisdrank)
 • dagelijk een lunchpakket voor onderweg
 • Fooi chauffeur

Prijs is exclusief

 • lunches
 • drankjes
 • toeslag 1 pers.kamer : 80 euro pp

 

Aanvullende Informatie:

 • Datum: 03 juni t/m 07 juni 2019
 • Aanvang: Zie opstapplaatsen (tijd volgt)
 • Locatie: Hotel Webers, Huttropstrasse 60, Ruhrturm
 • Prijs: 449,- euro per persoon (bij deelname van 31-36 personen), 469,- euro per persoon (bij deelname van 26-30 personen), 509,- euro per persoon (bij deelname van 21-25personen)
 • Prijs introducé: 449,- euro per persoon (bij deelname van 31-36 personen), 469,- euro per persoon (bij deelname van 26-30 personen), 509,- euro per persoon (bij deelname van 21-25personen)
 • Toeslag 1 persoonskamer: 80,- Euro
 • Contact: Jan Keizer, Mobiel: 0617347931, email:jantkeizer@gmail.com

 

Minimaal aantal deelnemers: 21 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 36 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 20 april 2019!

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen. Gebruik rechtenvrije beelden Pixabay.

Tijd

3 (Maandag) 08:00 - 7 (Vrijdag) 18:00

Locatie

Hotel Webers

Huttropstraße 60

Organisator

PV Alliander PA Afdeling Noord

Comments (0)

Laat een reactie achter

X