2e Reis Hoogtepunten van Rusland

oktober, 2020

06okt(okt 6)07:0014(okt 14)22:00Uitverkocht!2e Reis Hoogtepunten van RuslandReis is doorgeschoven naar 2021

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

2e Reis Hoogtepunten van Rusland

Omschrijving activiteit

Zoals u hebt gezien was onze eerste reis naar Rusland heel snel uitverkocht. Daarom hebben we samen met SRC-Cultuurreizen een tweede reis met hetzelfde programma Rusland samengesteld.
Tijdens deze reis zien we het bijzondere Rusland. een ontdekkingstocht langs “oud” en “nieuw”. Uiteraard bezoeken we Moskou, de hoofdstad vol historie en cultuur, maar ook modern, hectisch en snel. Daarnaast zien we het eenvoudige en rustige landleven. Zoals het betoverende Soezdal, waar u zich in de 19e eeuw waant. Karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en kathedralen en adembenemende kloosters bepalen het beeld van het Russische platteland. In Sergejev Posad, het belangrijkste bedevaartoord, bewondert u de Russische orthodoxe pracht op z’n mooist.
 En tenslotte bezoeken we het wonderschone St. Petersburg, waar u terug gaat naar de tijd van de Romanov-tsaren. in deze fenomenale stad komt u ogen tekort om alle schitterende paleizen en kerken uit de tsarentijd te bewonderen. Ook ziet u ‘-werelds mooiste kunstschatten in de Hermitage.

 

Reisprogramma van dag tot dag

6 oktober 2020 : Amsterdam – Moskou

We vliegen naar de hoofdstad van Rusland. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Moskou gebracht, waar we twee nachten verblijven. Na het diner maken we een rondrit voor een eerste kennismaking met de stad. We zien het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook zien we de skyline van de Russische hoofdstad, met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou.

7 oktober 2020 : Monumentaal Moskou

We bezoeken het oude hart van Moskou, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein, het Leninmausoleum en de Basiliuskathedraal liggen. We maken een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein en bezichtigen een van de kathedralen. We gaan ook langs de mooiste Moskouse metrostations. De stations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden gebouwd onder het bewind van Stalin en werden door de communistische partij gebruikt voor propagandadoeleinden. Hierna kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Moskou verder verkennen.

 

 

8 oktober 2020 : De Gouden Ring: Sergiev Posad, Rostov Veliky en Jaroslavl

Vandaag begin je aan de tocht langs de Gouden Ring. Onderweg bezoeken we Sergejev Posad, het belangrijkste Russische bedevaartsoord. We bezichtigen hier het Drievuldigheidsklooster en het Sergiusklooster, dat drie kerken heeft die nog in gebruik zijn, waaronder de markante Maria Hemelvaartkerk. ‘s Middags kom je aan in Rostov Veliky, één van Rusland’s oudste steden. Nu is het een landelijk stadje, gelegen aan een meer. Het heeft een prachtig Kremlin met een binnenplaats die omringd wordt door kloosters en uivormige koepels. We overnachten in Jaroslavl.

9 oktober : Jaroslavi en Kostroma

Yaroslavl, gelegen aan de Wolgarivier, is een typische Sovjetstad met brede straten, veel bomen en een oud historisch centrum. Overal zie je de koepels van kloosters en kerken. Je stopt hier een paar uur om het oude centrum te verkennen. Neem daarbij de tijd om naar het Kremlin te gaan, langs de Wolga te wandelen en om te lunchen. Een andere oude stad aan de Wolga is Kostroma, vroeger een belangrijke handelsstad. Aan de overkant van de rivier kun je het beroemde St. Ipatyklooster bezoeken. Dit klooster was ooit de thuisbasis van roemruchte families als de Godunov’s en de Romanov’s.

10 oktober 2020: Schitterend Soezdal

We reizen naar een van de oudste en mooiste stadjes van Rusland, Soezdal, dat in de Gouden Ring ligt. Nadat we genoten hebben van een typisch Russische theeceremonie met butterbrodi, Russische broodjes, wandelen we door Soezdal. We bezoeken hier het openluchtmuseum, het kremlin met een kathedraal uit 1225 en het Pokrovski-klooster, een 16e-eeuws vrouwenklooster.

11 oktober 2020 : Soezdal-Vladimir-Moskou

We rijden naar het nabijgelegen plaatsje Bogoliubovo. Hier ligt de Intercessiekerk verscholen in het groen aan de Nerl. Vladimir werd in de 12e eeuw gesticht door vorst Vladimir II. Uit deze tijd stammen ook de imposante gouden poort, de prachtige Uspenski-kathedraal en de Demitrius- kathedraal. Na een gezamenlijke verkenning van het stadje heeft u de tijd om zelf te verkennen.

12 oktober 2020: Moskou – Sint Petersburg

Vandaag nemen we vroeg in de morgen de sneltrein van Moskou naar St. Petersburg. Aangekomen in het Venetië van het noorden maken we een rondrit. We zien het hemelsblauwe Smolnyklooster, de Verlosserskerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de Nicolaaskerk en het Mariinskitheater. We blijven de laatste twee nachten in Sint Petersburg.

13 oktober : Sint Petersburg

Op deze dag bezoeken we een van de hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m2, 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Schilderijen van Rembrandt worden afgewisseld door beelden van Rodin. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken: ook dat is een waar kunstwerk! Na ons gezamenlijke bezoek kunt u op eigen gelegenheid het museum verder bekijken. U kunt ook een wandeling maken over de Nevski Prospekt, een straat met mooie winkels en interessante architectuur.

14 oktober : St.Petersburg – Amsterdam

Voordat we naar het vliegveld vertrekken brengen we een bezoek aan de Petershof, ook wel Petrodvorets genoemd. Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd. In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit paleis.

De prijs bedraagt voor deze schitterende reis slechts 1499,- Euro per persoon  ( bij deelname van 40 pers.)

De prijs bedraagt voor deze schitterende reis slechts:

1499,- Euro per persoon (bij deelname vanaf 40 pers.)

1520,- Euro per persoon (bij deelname 35-39 pers.)

1560,- Euro per persoon (bij deelname 30-34 pers.)

1620,- Euro per persoon (bij deelname 25-29 pers.)

Prijs is inclusief:

 • Lijnvluchten Amsterdam-Moskou en St. Petersburg-Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en heffingen
 • Toeslag ruimbagage 23 kg.
 • Overnachtingen in goede toeristenklasse hotels
 • Verblijf in 2 pers.kamers (douche+wc)
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt + diner )
 • Begeleiding door deskundige Nederlandse reisleider van SRC en lokale gidsen ter plaatse indien nodig.
 • Audioguide-systemen worden ter beschikking gesteld
 • Vervoer in lokale touringcar langs de Gouden Ring
 • Een typische Russische Theeceremonie met butterbrodi
 • Treinreis 2e klas met de Sapsan Hogesnelheidstrein van Moskou – St Petersburg (4h)
 • Bezoek aan de Hermitage, het mekka van de kunst
 • Bezoek aan de Petershof. ( ook wel het Russische Versailles genoemd)
 • Excursies en entreegelden volgens omschreven programma
 • Fooien en koffergelden
 • 100% CO2-compensatie van uw reis gegarandeerd door SRC Reizen
  (Dit geldt voor de uitstoot van CO2 tijdens het totale vervoer en verblijf)

 

De reissom is exclusief:

 • verplichte visumkosten (ca 104, euro pp) Dit kan eventueel collectief via SRC
 • reis en annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en niet genoemde lunches
 • toeslag één-persoonskamer, zijnde 298,- Euro pp
 • optionele excursies en entreegelden
 • vervoer van huis naar Schiphol v.v.

Informatie:

 • Datum: 06 oktober 2020 t/m 14 oktober 2020
 • Aanvang: volgt
 • Locatie: Moskou , St Petersburg
 • Prijs: € 1499,- (bij 40 deelnemers) Betaling zal plaats vinden in 3 termijnen
 • Prijs introducé: € 1499,- (bij 40 deelnemers) Betaling zal plaats vinden in 3 termijnen
 • Contact: Gerard de Feber, mobiel: 0653445850, email: gdefeber@gmail.com

Kies in het dropdown menu uw kamerkeuze en visum wensen.


Minimaal aantal deelnemers: 25 pers.

Maximaal aantal deelnemers 40 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 05 december 2019

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden.

Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

 

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen. Beelden afkomstig van Pixabay.

Tijd

6 (Dinsdag) 07:00 - 14 (Woensdag) 22:00

Organisator

Noord - Oost - West

Comments (0)

Laat een reactie achter

X