11 daagse vlieg-bus rondreis Griekenland

september, 2019

02sep(sep 2)07:0012(sep 12)18:00Uitverkocht!11 daagse vlieg-bus rondreis GriekenlandSchitterende reis!

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

11 daagse vlieg-bus rondreis Griekenland

Omschrijving activiteit:

De Reiscommissie van de PVAlliander PA heeft voor u een indrukwekkende 11 daagse vlieg-busreis gepland, die u naar de bakermat van de Europeese beschaving brengt.

De staatsvorm die wij tegenwoordig zo goed kennen als democratie is lang geleden ontstaan in het Oude Griekenland. Griekenland heeft dus een rijke geschiedenis en is met zijn vele eilandjes een ultiem vakantieland.

We vliegen naar Athene, de hoofdstad en tevens grootste stad van Griekenland. Hier bezoeken we de culturele bezienswaardigheden zoals de Akropolis en het Parthenon. Maar ook zien we het orakel van Delphi, en natuurlijk de beroemde kloosters van Meteora.

Verder staat een ontspannen cruise naar de mooie eilanden Hydra en Spetses op ons programma. Daarnaast zult u zien dat de Peloponnesos een veelheid aan culturele en natuurlijke schoonheden te bieden heeft.

Ga met ons mee en ontdek de Griekse oudheid op deze prachtige 11-daagse vlieg-bus rondreis.

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Athene. We rijden naar ons hotel Golden City in Athene, waar wij de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 2 Athene
Vandaag bezoeken wij het indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens brengen wij ook een bezoek aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen worden tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Galerij gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel ten toon wordt gesteld. De Fries wordt ten toon gesteld in zijn oorspronkelijke staat. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 Athene – Delphi
Vandaag vertrekken wij naar Delphi. Onderweg brengen we een bezoek aan het Klooster Osios Loukas met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en dateert uit de 10e eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi waar wij een bezoek zullen brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, zoals de vraag of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, een van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel Parnassos in Delphi waar wij zullen overnachten.

Dag 4 Delphi – Kalambaka
Wij brengen een bezoek aan de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren door kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. Na het bezoek aan de kloosters van Meteora rijden we naar ons hotel Kosta Famissi in Kalambaka.

Dag 5 Kalambaka – Metsovo
We rijden via de op 1500 meter hoogte Katara pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld. Aan het einde van de middag rijden we naar ons
hotel Asteri Metsovo in Metsovo.

Dag 6 Metsovo – Olympia
Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting in hotel Olympic Village

Dag 7 Olympia – Tolo
In de ochtend brengen we een bezoek aan het stadion van Olympia, waar de oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden gehouden. Vervolgens bezoeken we het museum, waar we het standbeeld van Hermes van Praxiteles kunnen bezichtigen. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven, om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende 4 nachten zullen verblijven in hotel Paradise Lost

Dag 8 Vrije dag
Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Dag 9 Tolo – Argolis – Mycene – Nauplion
In de ochtend rijden wij naar het schiereiland Argolis. Hier brengen wij een bezoek aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek, en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We bezoeken ook Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland was.

Dag 10 Cruise eilanden Hydra en Spetses
Vandaag gaat u mee op een cruise naar de eilanden Hydra en Spetses. Via de Golf van Argolis passeren we Spetses en Dokos en varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheater gelegen tegen een helling en heeft uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra een van de romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen. Dit kenmerkt de stad Hydra. Vooral door het verbieden van auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoersmiddel, behield Hydra zijn onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, wat bekend staat om zijn belangrijke bedrage aan de onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn individuele traditionele karakter te behouden dankzij zijn goed bewaard gebleven grote kapiteinshuizen, die nog steeds welsprekend getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Dag 11 Terugreis
Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam – Schiphol, waar we na een prachtige reis afscheid nemen.

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn.
Medewerkers Alliander Actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

De prijs voor deze reis bedraagt 999,- euro per persoon

Inbegrepen in deze reis:

 • Vlucht Amsterdam – Athene v.v. met Transavia
 • 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • 10 overnachtingen in goede 3-sterrenhotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • Dagelijks ontbijt en diner
 • Verplichte lokale gidsen ( Nederlands of Engelssprekend ) in Athene, Delphi, Olympia en Argolis
 • Cruise naar de eilanden Hydra en Spetses
 • Transfers en rondreis per comfortabele lokale touringcar volgens programma.
 • Entreegelden en excursies zoals beschreven in het reisprogramma.
 • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse gedurende de tour

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies en bijbehorende entreegelden
 • Fooien
 • Reis en annulerings- verzekering (verplicht bij reizen met de PVAllianderPA)
 • Transfer van huis naar Schiphol v.v.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 195,00 per persoon

 

Aanvullende Informatie:

Datum: van 02-9-2019 t/m 12-9-2019
Reisbestemming: Griekenland
Prijs: € 999,00 (toeslag eenpersoonskamer: € 195,00)
Prijs introducé: € 999,00 (toeslag eenpersoonskamer: € 195,00)
Informatie; Ben Sluiter, 0613382276, email: bmc.sluijter@quicknet.nl

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur).
Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

Bepaal uw kamerkeuze bij het boeken d.m.v. het dropdown menu.

Minimaal aantal deelnemers: 35 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 40 pers.

Sluitingsdatum inschrijven is 15 december 2018!

Het maximaal aantal bestellingen per lid is 2. Ieder lid mag zich maximaal 1 keer inschrijven.

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden. Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

In verband met administratieve redenen moet er per activiteit worden afgerekend. Na het afrekenen kunt u een nieuwe activiteit boeken.

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

2 (Maandag) 07:00 - 12 (Donderdag) 18:00

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X