10 daagse reis Toscane: Florence, Pisa en Elba

augustus, 2023

21aug(aug 21)08:0030(aug 30)18:00Uitverkocht!10 daagse reis Toscane: Florence, Pisa en Elba

Koop hier uw ticket

Je moet in gelogd zijn om activiteiten te boeken Inloggen

Detail activiteiten

10 daagse reis Toscane: Florence, Pisa en Elba

Toscane is één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië voor Nederlanders. Dit is niet zo gek als je beseft wat deze prachtige historische regio allemaal te bieden heeft. De diversiteit van de regio Toscane is enorm. Van historische stedentrips in steden zoals Florence, Pisa of Siena, tot een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie in Viareggio of Orbetello. Je komt het allemaal tegen in deze bijzondere regio.

Toscane is met name in de zomermaanden een geliefde bestemming voor toeristen, maar ook in het voor- en najaar kan deze prachtige Italiaanse regio op veel bezoekers rekenen.

De PV Alliander reiscommissie PA hoopt met deze reis weer veel leden een plezier te doen. Samen met Bolderman en uitgevoerd door Gebo busmaatschappij bieden we het volgende programma aan.

 

Dag 1: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt Het Witte Huis in Zeeland, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

 

Dag 2: Zuid-Duitsland- Montecatini Terme

Via de Oostenrijkse Alpen vervolgen we onze reis naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden van Italië, waar we zeven nachten zullen verblijven.

 

Dag 3: Siena en San Gimignano ( 250 km )

Vandaag maken we meteen al een prachtige dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een veel intiemere uitstraling dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. Een Nederlands sprekende gids leidt u rond in Siena. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden ( niet inbegrepen ).

 

Dag 4: Vrije dag

Een dag om naar eigen wens in te vullen. ‘s Morgens kunt u in Montecatini Terme bijvoorbeeld de weekmarkt bezoeken. Of ga met het kabeltreintje naar het prachtig gelegen Montecatini Alto en geniet daar van het prachtige uitzicht of van een drankje op één van de talrijke terrasjes.

 

Dag 5: Elba ( 310 km )

Vandaag staat het eiland Elba op het programma, waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een gids begeleidt ons tijdens deze

dagtocht, zodat u alles over dit prachtige eiland te weten komt.

 

Dag 6: Florence ( 110 km )

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Bij aankomst maakt u een wandeling door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden van de buitenkant kunt bewonderen zoals de Dom met de enorme koepel, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. Na de wandeling kunt u de Dom van de binnenkant bekijken met o.a. de crypte en het Baptisterium met zijn schitterende mozaïeken. De verdere middag heeft u gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen. Voor het vertrek naar het hotel rijden we naar het strategische punt Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad.

 

Dag 7: Carrara ( 170 km )

‘s Morgens kunt u in Montecatini een kerkdienst bijwonen. ‘s Middags gaan we naar de wereld van het marmer. We rijden naar de plaats Carrara, wereldberoemd om haar (nog in gebruik zijnde) marmergroeves. Het Carrara-marmer is één van de mooiste en beste marmersoorten van de wereld. In veel van de Italiaanse monumenten is dit marmer dan ook verwerkt. Een gids zal u er tijdens dit bezoek alles over vertellen. In Carrara worden ook bijzondere souvenirs van marmer te koop aangeboden. Misschien vindt u iets leuks ter herinnering aan deze reis?

 

Dag 8: Pisa en Lucca ( 110 km )

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 v.Chr. De stadswallen uit de 17e eeuwse omringen Lucca al eeuwenlang. U bezoekt het

authentieke middeleeuws centrum van Lucca onder leiding van een Nederlands sprekende gids.

 

Dag 9: Montecatini Terme – Zuid-Duitsland

Helaas moeten we vandaag weer afscheid nemen van Toscane. We rijden via de Italiaanse, Oostenrijkse en Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

 

Dag 10: Terugreis

Op de laatste dag van deze reis rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Bij het Witte Huis in Zeeland staat een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via een van onze servicelijnen weer huiswaarts.

 

Inclusief:

 • Het vervoer per luxe Comfort Class touringcar vanaf Zeeland, Het Witte Huis, volgens het beschreven programma uitgevoerd door een chauffeur/reisleider

Gebruik van de servicelijnen om naar het overstappunt in Zeeland bij het Witte Huis te komen. (Bolderman heeft verschillende opstapplaatsen door heel Nederland, waarvan er vast wel één bij u in de buurt is. Met één van onze servicelijnen wordt u opgehaald en naar ons centrale overstappunt gebracht. De servicelijnen worden uitgevoerd met Tourist en Comfort Class touringcars en soms met een taxibus. U vindt een overzicht van deze opstapplaatsen  op de web-site van Bolderman)

 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland op de heenreis op basis van halfpension met verblijf in een 2-persoonskamer
 • 7 overnachtingen in hotel am Park et Regina in Montecatini Terme met verblijf in een 2-persoonskamer
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland op de terugreis op basis van halfpension met verblijf in een 2-persoonskamer
 • Dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet en 3-gangen diner
 • 1x Toscaans diner met muziek
 • Nederlandssprekende gids in Siena met audioguide op dag 3
 • Dagtocht Elba inclusief lokale gids en ferry overtocht op dag 5
 • Nederlandssprekende gids in Florence met audioguide op dag 6
 • Entree Crypte in Dom, Baptisterium en Dom museum op dag 6
 • Lokale gids in Carrara op dag 7
 • Nederlandssprekende gids in Lucca met audioguide op dag 8
 • Dinerbuffet op dag 10 bij het Witte Huis in Zeeland inclusief onbeperkt frisdrank
 • Individueel factureren van de deelnemers ( verzending per e-mail )
 • Fooi chauffeur en gidsen
 • Tol- en parkeergelden bus.
 • Toeristenbelasting 

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer à € 195,00
 • Parkeren Zeeland à € 4,00 per auto per dag
 • SGRZ-bijdrage € 5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • Eventuele extra transfers ter plaatse, niet genoemde excursies en/of maaltijden
 • Overige persoonlijke reiskosten (evt. visum, dranken, minibar, etc.)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra brandstoftoeslagen (i.v.m. huidige situatie op de energie- & brandstofmarkt)

10 daagse busreis Toscane: Datum en kosten.

 • Vertrekdatum : Maandag 21 augustus 2023
 • Terugkomstdatum : Woensdag 30 augustus 2023
 • Aantal personen : 40 – 50 personen
 • Reissom per persoon : € 810,00 bij 40 – 44 betalende personen
 • Reissom per persoon : € 780,00 bij 45 – 50 betalende personen

Betalingen:

Door veranderende wetgeving zijn we genoodzaakt om bij reizen die onder ANVR en SGR garantiefonds vallen de aanmelding en incasso te laten verzorgen door de touroperator, bij deze reis Bolderman Reizen.

Uw inschrijving bij Alliander is alleen het aanmelden met het aantal personen, uw kamerkeuze 1 of 2 persoons en natuurlijk uw adresgegevens,

Met u inschrijving gaat u gelijk akkoord dat wij uw gegevens mogen doorgeven aan Bolderman reizen zodat zij uw inschrijving kunnen bevestigen.

U ontvangt na deze inschrijving, van Bolderman de bevestiging en een aanmeldformulier.

De incasso van deze reis zal ook door Bolderman worden verzorgd.

Ook voor een eventuele annulering van de reis moet u zich melden bij Bolderman.

Een reis en annuleringsverzekering (verplicht bij reizen met PV Alliander PA)

Het is een voorwaarden van deelname dat u zelf een reis en annuleringsverzekering afsluit voor deze reis

Deelname is mogelijk voor alle leden van de PV Alliander PA en zij die gelieerd lid zijn (was voorheen donateur met 1 introducee).

Medewerkers Alliander actief kunnen inschrijven mits zij per direct gelieerd lid worden.

 

Informatie:

 • Datum: 21-8 t/m 30-8 2023
 • Aanvang: zie opstapplaats
 • Adres: Grand Hotel du Park Et Regina, Via Armando Diaz 8 , Montecatini Terme
 • Prijs: 40 t/m 44 deelnemers kosten € 810,00 – 45 t/m 50 deelnemers kosten € 780,00
 • Prijs introducé: 40 t/m 44 deelnemers kosten € 810,00 – 45 t/m 50 deelnemers kosten € 780,00
 • Contact: Wim van Oort, Telefoon: 0644874226, email: w.oort25@upcmail.nl

Op de boekingspagina moet u het volgende kiezen middels het dropdown menu:

 • Keuze 1 of 2 persoonskamer
 • Maak wel of geen gebruik van de servicelijn

 

Minimaal aantal deelnemers: 40 pers.

Maximaal aantal deelnemers: 50 pers.

 

U moet inloggen om aan deze activiteit deel te nemen!

Bij niet verschijnen of afmelding binnen vijf dagen voor de activiteit zullen de werkelijke kosten doorberekend worden zijnde € 810,00,- pp.

Bij overmacht zal de organisator met het bestuur voor een passende oplossing zorgen.

Afbeeldingen: Getoonde afbeeldingen zijn door PV Alliander PA goedgekeurd om bij deze activiteit te plaatsen.

Tijd

21 (Maandag) 08:00 - 30 (Woensdag) 18:00

Locatie

Grand Hotel du Park Et Regina

Via Armando Diaz 8

Organisator

Commissie Reizen

Comments (0)

Laat een reactie achter

X